Hoe wij onze zoon lieten deelnemen aan “het grote geheim”

Als je je kind wilt laten deelnemen aan “het grote geheim” dan is het nu een goed moment, zodat het nog even kan zakken voordat Sinterklaas weer in het land is! Ik weet nog goed dat ik het een ontzettend spannend moment vond om het hem te vertellen… Gelukkig reageerde hij er heel goed op en was hij vastbesloten mee te werken aan het grote geheim. Ik zal je onze ervaringen vertellen toen wij het onze oudste zoon vertelden en hoe hij reageerde.

sinterklaas het grote geheim vertellen

Kritische vragen

Al een aantal weken had hij heel erg veel vragen over Sinterklaas. Maar wel iedere keer als zijn jongere broertjes erbij waren….. Niet echt een moment dus om het uitgebreid te vertellen. Soms negeerde ik zijn vraag even. Ik wilde namelijk niet tegen hem liegen. Ik heb nooit tegen hem gelogen over Sinterklaas. Hij heeft mij al die jaren nooit direct gevraagd of Sinterklaas bestaat. Als hij wel eens wat vroeg dan stelde ik hem een wedervraag; “Wat denk jij zelf?”, en daar nam hij ook vaak genoegen mee. Maar toen ik ’s avonds eindelijk een momentje met hem alleen had, heb ik het hem verteld. Ik had het contract uit “Sinterklaas voor grote kinderen” gekopieerd en dat vulden we samen in. Daarna gingen we samen lezen. Mooie verhalen over hoe Nicolaas heilig geworden is.

sinterklaas het grote geheim vertellen

Liefde voor Sinterklaas

Ook gaat het verhaal over hoe papa’s en mama’s met liefde dit mooie verhaal door willen geven aan hun kinderen. Ik schreef ook al eens een review over het boek. Mijn zoon is er helemaal enthousiast door geworden. Hij wilde graag met ons meedoen met het verhaal. Hij wilde heel graag de schoentjes vullen van zijn broertjes, samen met ons cadeautjes uitzoeken in de winkel etc…. En hij zei ook dat als hij groot genoeg is, dan wil hij ook zwarte Piet worden! ? Hij heeft afgelopen Sinterklaas echt supergoed mee gedaan. Hij vond het zelf heel spannend om het mee te doen, omdat hij het voor zijn eigen broertjes niet wilde verpesten (dat waren zijn eigen woorden). Maar wat deed hij het goed!

sinterklaas het grote geheim vertellen

Het tekeningen mapje met het grote geheim

Toen hij van het grote geheim wist liet ik hem dezelfde avond nog een mapje zien. Ik heb in de kast namelijk een geheim mapje liggen met alle Sinterklaas tekeningen en verlanglijstjes die ze in de schoenen hebben gestopt. Ik haalde wat van zijn tekeningen er uit. Hij vond het superleuk om te zien wat hij afgelopen jaren heeft gemaakt! Bovenstaande kleurplaat maakte hij toen hij 2,5 jaar oud was. Dat vond hij de mooiste!

Deze mama was heel erg blij èn trots. Dit was precies hoe ik het Sinterklaasverhaal wilde meegeven! Als iets moois, magisch en kostbaars!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: