Wij vierden Sinterklaas met het Pakjesavond Spel

Wij hebben pakjesavond afgelopen zaterdag al gevierd en wat was het een succes! Op het laatste moment besloten wij om pakjes dit jaar iets anders te vieren. Vorig jaar kreeg ik van Jessica van Van Kaat het pakjesavond spel opgestuurd om te reviewen. Ik heb het spel gereviewd, maar echt uitgetest had ik het nog niet. Vanwege de zwangerschap hebben wij pakjesavond toen vrij simpel gehouden en het was dan ook snel af.

Pakjesavond Spel

Met aandacht

Hoe dichter we dit jaar bij pakjesavond kwamen, hoe meer ik me ook besefte dat ik het niet zo wilde als vorig jaar. De kinderen waren hyperdepieper en we hadden in no-time die zakken met cadeautjes uitgepakt. En wat iedereen had gekregen? Ik had werkelijk geen idee. Ik heb zelfs van heel veel cadeautjes die ik zelf voor de jongens had gekocht, niet gezien wat ze er van vonden…. Dat wilde ik nu voorkomen. Ik las de beschrijving van het pakjesavond spel nog eens door en ik wilde dit gaan proberen.

De kinderen kunnen door middel van spelletjes hun cadeautje “verdienen”. Hiermee sla je meteen meerdere vliegen in een klap. Door de spelletjes heb je echt tijd voor en met elkaar. Gezelschapsspelletjes doen is sowieso altijd een goed idee. De cadeautjes mogen om de beurt uitgepakt worden, dus je ziet ook echt wat iedereen krijgt. Er zijn zo’n 10 spelletjes. Je kunt zelf kiezen welke spelletjes je wilt spelen. Op de avond zelf besloten wij er een spelletje tussen uit te laten.

Pakjesavond Spel

Weinig voorbereiden voor het Pakjesavond Spel

Er zit onder andere een draaiboek in het pakket en een bestand met allemaal bijlages. Het draaiboek is 24 pagina’s en ik was een beetje huiverig  hiervoor omdat dat best veel is. Ik was natuurlijk weer eens heel laat met voorbereiden (lees: een paar uur van te voren) en toch wilde ik het proberen. In het draaiboek staat de uitleg van alle spelletjes. In de bijlages zit beknopte beschrijvingen van de spelletjes die je in envelopjes doet en deze vervolgens nummert. Je hebt een aantal spulletjes nodig voor de spelletjes, maar dat zijn geen dingen die je waarschijnlijk niet in huis hebt. Je hebt bijvoorbeeld onder andere nodig: ovenwanten (of andere handschoenen), dobbelsteen, pen en papier….

Pakjesavond

Wij hadden op onze pakjesavond een Sint laten komen. We hadden gevraagd of zij de grote envelop aan de kinderen wilden overhandigen bij vertrek. Hierin zat een brief waarin Sint schrijft dat deze pakjesavond anders gaat verlopen dan anders. Dat we spelletjes zouden gaan doen. De kinderen reageerden hier meteen heel verbaasd en enthousiast op. Het was echt een superleuke avond. Iedereen vond het geslaagd. Onze pakjesavond begon om 17 uur en ons bezoek ging pas tegen 22 uur weg. Zo lang hebben we pakjesavond nog nooit volgehouden (en de kinderen ook niet!). Het was superleuk en ook nu zitten we er nog van na te genieten.

Aanrader

Ik kan je dus echt aanraden om het pakjesavond spel te spelen op pakjesavond. Omdat de meeste mensen pakjesavond morgen zullen vieren, wilde ik dit heel last minute nog met jullie delen. Misschien hebben jullie nog iets aan mijn tip, of anders misschien volgend jaar! Als je het pakjesavond spel al eens eerder hebt gespeeld, dan is er nu ook een deel 2 en een deel 3. Wij hebben al afgesproken om het de volgende keer weer zo te doen.

Ik wens jullie allemaal een fijne pakjesavond!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: