Historisch weekend

Het laatste weekend van juni is het hier altijd Historisch Weekend. Twee dagen lang kan je op de oude Rijkswerf naar allerlei oude auto’s kijken. Zondagochtend is er altijd de historische rondrit. Een grote stoet van oude auto’s die door de stad rijdt. Wij staan elk jaar langs de kant om de optocht te bekijken. Dit jaar stond ik alleen met F langs de kant……

IMG_20150628_111701

Mijn twee oudste schatten L en S mochten namelijk samen met papa meerijden in een oude legertruck van een collega van papa! Hoe speciaal is dat! Ze gingen helemaal in stijl heen. šŸ˜‰ Daarom stond ik dus alleen te kijken. Ze vonden het geweldig om mee te rijden. Ze konden alles goed zien. Jammer genoeg reden ze best wel snel voorbij, dus mijn foto’s zijn niet al te best.

Van de andere auto’s en voortuigen maakte ik ook een hoop foto’s. Hieronder kun je een indruk kijken hoe de optocht was.

Dit zijn overigens lang niet alle voertuigen die meereden hoor! Ik heb de leukste er tussen uit gepikt. Na de stoet ben ik naar huis gegaan en heb ik F op bed gelegd. Ik ben zelf ook even een tukkie gaan doen, heerlijk! ’s Middags toen F wakker werd, zijn we meteen naar de Rijkswerf gegaan. Daar stonden de auto’s weer geparkeerd en hebben we nog even een rondje gedaan. Voor de kinderen was er overigens ook een hoop te doen; ze konden in van die ballen op het water, op het springkussen en schminken. Dit allemaal gratis.

De eerste foto van de onderste rij (hierboven) was echt een heel klein vrachtwagentje. Zo schattig! Mijn oudste zoon zou er net aan inpassen, haha. Dit vrachtwagentje is al een oudje! De laatste foto op de rij is een camper, opgebouwd op een auto! Deze vonden we echt heel erg leuk. In de alkoof zit een bedje. Achterop is nog een kookgedeelte en kan je zitten. Zo leuk! Echt een kleine tweepersoons camper.

We hebben ons absoluut weer vermaakt! Volgend jaar gaan we natuurlijk weer!

Zijn jullie wel eens op zo’n dag geweest? Misschien heb je wel eens van het historisch weekend gehoord?

2 Reacties over “Historisch weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: