Hoe het nu met mij gaat

Ik ben nu alweer zo’n anderhalve maand geleden gestopt met werken. De eerste week ging een beetje als een roes voorbij. Ik was vooral bezig met rommel ruimen, alle inrichting stond in mijn huis namelijk, ik werd echt gek van de zooi. Daarna kwam vooral het vele administratieve werk.

Overspannen

Lichamelijk voelde ik me toen al echt alles behalve fit. Ik merkte dat ik afgelopen maanden en jaren ècht te veel van mijzelf had gevraagd. Ik schreef ook al dat ik symptomen had die horen bij overspannenheid. Hoe meer rust ik thuis ook kreeg, de klachten bleven. Ik had last van hartkloppingen, hoge bloeddruk, opgejaagd gevoel, hoofdpijn, prikkelbaar en vermoeidheid. Ik nam de klachten ook wel serieus en heb ook meerdere keren op het punt gestaan om de huisarts te bellen. Maarja, ik had niet het idee dat de huisarts wat voor mij kon betekenen. Medicijnen ofzoiets wilde ik niet in verband met de borstvoeding die ik nog geef. Praten heb ik geen behoefte aan, want ik weet waar de klachten vandaan komen, het is puur lichamelijk waar ik last van heb…. dus ik belde niet.

20150414_102554_resized

Angsten?

Na een week of twee ging ik met F de stad in. Ik wilde even naar de bank om nog een spaarrekening voor hem te openen. Onderweg daarheen voelde ik me alles behalve op mijn gemak. Ik voelde me echt heel erg opgejaagd en het leek wel een soort angst of iets dergelijks? Dit was het moment dat ik het genoeg vond. Tijd voor verandering.

IMG-20150405-WA0003

Verzorging

Ik maakte een afspraak bij de kapper, dat was alweer bijna een jaar geleden…. ik kocht twee paar nieuwe schoenen voor mezelf en kocht bij de apotheek nieuwe zalf om mijn gezicht te verzorgen (voor huidaandoening die met stress opspeelt). Even een powerboost om zo maar te zeggen.

IMG-20150416-WA0012

Sporten

Ook las ik die dag toevallig over een fitnessprogramma via youtube. Dit paste precies bij mij! Wel actief sporten maar niet er voor van huis moeten. Sportschool vind ik echt niks en bovendien is buitenshuis sporten niet haalbaar voor mij. Ja, het kan als mijn man thuis is. Maar zodra hij gaat varen zou ik dan al oppas moeten regelen om te gaan sporten. Ik ken mezelf, dat gaat misschien twee keer goed en daarna stop ik ermee. Ik kocht bij action een sportmatje en twee gewichtjes.

IMG-20150419-WA0048

Klachtenvrij

Hup hup, gaan met die banaan. En hoe zwaar ik het af en toe ook vind… het is heerlijk! Het fijnst vind ik het om ’s ochtends even te sporten, als de kinderen naar school zijn. Maar als het niet uit komt dan doe ik het ’s avonds, als ze op bed liggen. Ik voel me voldaan als ik weer een dag heb getraind. En echt waar, ik ging me ook meteen beter voelen!

Inmiddels zijn bijna alle klachten weg! Heeeeel af en toe nog licht een soort gevoel van hartkloppingen, maar ik vermoed dat dat komende tijd ook weg gaat. Hopelijk ben ik weer snel helemaal mezelf!

4 Reacties over “Hoe het nu met mij gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: