Wat doe je op een Olaf (Frozen) kinderfeestje

Voor verjaardagen is het altijd zo fijn om een thema aan te houden. Dit geeft je net even wat meer houvast als je gaat zoeken naar decoratie en invulling van bijvoorbeeld een kinderfeestje. Mijn middelste zoon wilde heel graag een Olaf kinderfeestje. Olaf van Frozen welteverstaan. Ik was wel verrast hierdoor, maar ik vond het ook heel erg leuk omdat het weer eens wat anders is dan het standaard Lego kinderfeestje.

Het liefst wil ik de kinderfeestjes graag thuis houden. Als je het aantal kinderen dat mag komen klein houdt, en je bereid het feestje goed voor is dat echt prima te doen. Ze mogen hier namelijk “maar” drie kindjes uitnodigen. Dat is net een mooi aantal en heb je ook echt de tijd voor de kinderen.

Spelletjes

Mijn ervaring is dat kinderen de thuis feestjes ook echt heel erg leuk vinden. Gewoon spelletjes doen is echt voldoende. Ik zal nu laten zien wat voor spelletjes wij op het Olaf kinderfeestje met de kinderen hebben gedaan.

Cadeautjes zoeken

Allereerst wil de jarige natuurlijk de cadeautjes uitpakken. Dit keer stuurden we de jarige naar de gang en mochten de kinderen hun cadeautje verstoppen. Dit werd heel zorgvuldig gedaan. Toen alles was verstopt mocht mijn zoon de cadeautjes gaan zoeken. Een van de cadeautjes was een Olaf etui. ZĆ³ leuk in het thema ook! Hij is er echt heel erg blij mee!

Olaf kinderfeestjeOlaf maken van sok

Ik vind het leuk om op een kinderfeestje ook altijd iets creatiefs te doen, wat ze mee naar huis kunnen nemen. Het maken van Olaf popjes van witte sokken leek mij dan wel heel erg leuk! Ik kocht bij de Action witte enkelsokken voor dames. Wat oogjes erbij (die had ik nog op zolder, maar zijn ook bij Action te koop), zwart en oranje karton of vilt, vulling, touw om de hoofdjes mee dicht te maken en lijmpistool om alles vast te plakken. Met het vastplakken hebben we natuurlijk wel geholpen. Wat zijn de Olafjes leuk geworden!

Olaf kinderfeestje sokSnoep happen in gesmolten Olaf

Dit is wel een hele oude bekende. Gewoon snoep happen in water dus. In een bak met water stop je een snoepje en de kinderen mogen met hun mond dan een snoepje uit het water vissen. Pas op dat je de bak niet te vol doet met water, anders worden de kleren wel heel erg nat. Hou ook een handdoek bij de hand. Wij doen wel altijd even na ieder kind het water verversen. Gewoon omdat dat lekker fris is ;). Zorg dat het snoepje niet te klein is, anders wordt het wel heel moeilijk.

Kneed sneeuw

We hebben de kinderen laten spelen met een soort van kneed sneeuw. Dit maakten we met scheerschuim, maizena en heel veel glitters. Ook dit bleek een succes en vonden ze erg leuk om te doen.

Olaf kinderfeestje sneeuw maizena scheerschuimDobbelspel

Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar het dobbelspel dat ik had voorbereid bleek echt een megagroot succes te zijn en hebben we ook meerdere keren gespeeld. Ik vond het spel hier en ik printte Olaf voor ieder kind uit. De dobbelsteen printte ik een keer uit. Ook lamineerde ik alle onderdeeltjes zodat ze netjes zouden blijven. Olaf kinderfeestje dobbelspel

Het spel gaat zo: Er wordt gegooid met de dobbelsteen en dan zal je een lichaamsdeel van Olaf gooien of een zon. Als je een lichaamdeel gooit mag je die pakken. Gooi je de zon dan smelt Olaf een beetje en dan moet je dus een lichaamsdeel inleveren. Wie Olaf het eerst compleet heeft, heeft gewonnen.

Olaf prikneus

Van dezelfde printable als hierboven printte ik nog een extra Olaf uit. Nu knipte ik uit oranje papier ook nog wat wortels. De Olaf plakte ik aan de muur met wat plakband. Aan de wortel plakte ik een opgerold plakbandje (stukje dubbelzijdig tape kan natuurlijk ook) en met een blinddoek om mochten de kinderen proberen om Olaf te voorzien van een neus. Het was zo grappig om te zien waar alle wortels terecht kwamen.

Olaf kinderfeestjeEten

Olaf cakejes

Op een kinderfeestje hoort natuurlijk ook taart of lekkere cake. Ik hield het dit keer echt heel erg simpel. Ik kocht kant en klare cakejes en deed hier wat glazuur op. Op het glazuur legde ik dan een icing plaatje van Olaf. Ik bestelde icing voor op cupcakes van Olaf online. Hier kon je dan ook de naam en leeftijd van de jarige laten zetten. Ik bestelde ze hier en vond ze spotgoedkoop. Ik zal er zeker vaker bestellen.

Olaf kinderfeestje cupcakesPatat op tafel

We hielden het kinderfeestje op woensdagmiddag. De kinderen kwamen direct mee uit school en tussen de middag bleven ze dus bij ons eten. We aten patat en ik had van de jongens het verzoek om weer patat gewoon op tafel te doen. Daar zijn we ooit uit gemak mee begonnen en dat vinden de kinderen dus echt heel erg leuk. Het zal ook iets zijn wat ze zich later zullen herinneren als ze groot zijn.

Olaf kinderfeestje patat op tafelTijdens kinderfeestjes mag de patat hier namelijk rechtstreeks op tafel. Saus erbij en natuurlijk een lekkere snack. De kinderen vinden het leuk om lekker te kliederen en de patat door de saus te halen. Helemaal geweldig om zonder borden te eten. En voor ons super makkelijk. Als de kinderen klaar zijn gaat het tafelkleed weg en hebben we ook geen afwas. Ik zei toch al dat ik voor gemakkelijk ga! šŸ˜‰ Let wel: dit mag dus alleen op kinderfeestjes! Niet dat jullie denken dat we altijd zo eten, haha.

Een reactie op “Wat doe je op een Olaf (Frozen) kinderfeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: