Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Op onze oudste zoon hebben we best wel eventjes moeten wachten. Mijn man was namelijk vaak weg met zijn werk. Ik had wel al uren op het wereld wijde web zitten speuren naar uitzet, geboortekaartjes en ook naar manieren hoe je de zwangerschap op een speciale manier kan vertellen aan bijvoorbeeld je ouders.

koffertjetq1

Van te voren wist ik al dat het EHBO (eerste hulp bij oppassen) koffertjes moesten worden. Ze stonden toen al heel vaak op het internet, maar ik vond ze gewoon echt heel leuk. Aan het koffertje hing ik een kaartje met onze foto, met daaronder de tekst: “Onze liefde krijgt handjes en voetjes”.

koffertje

In het koffertje deed ik een paar new born luiertjes, een pak billendoekjes, een fles Natusan wasgel, een flesje, een speentje een paar sokjes, een spuugdoekje en een slabbetje.

stoer

Ook bij de tweede wist ik precies hoe ik de zwangerschap wilde aankondigen. Ik liet een longsleeve voor mijn zoontje bedrukken met op de voorkant “Stoer!” en op de achterkant
“Ik word grote broer!”. Onze oudste snapte er natuurlijk nog niet veel van, maar de reacties waren geweldig.

101870-5907344

Zo rond de Sinterklaasperiode ontdekte ik dat we weer een kindje verwachtten. Het leek ons bijzonder om het met kerst aan onze ouders te vertellen. Dit was wel moeilijk omdat we de twee andere keren de zwangerschap al veel eerder hadden aangekondigd. Op 24 december lieten we zelf nog een echo maken, om zeker te weten dat het hartje zou kloppen (dat deed het!). Daarna kopieerde ik de echo en deed hem in een transparante kerstbal. Het is gaaf geworden he? Iedereen was wel verrast, maar gelukkig wel ook heel blij!

124592-8677485

Hoe heb jij je zwangerschap aangekondigd? Heb je het ook op een bijzondere manier verteld? En met hoeveel werken zwangerschap vertelde jij het aan je ouders?

 

5 Reacties over “Hoe vertel je dat je zwanger bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: