Tony’s Chocolonely karamel-zeezout ijs + recept!

Net als heel veel andere mensen is de karamel-zeezout mijn favoriete smaak van Tony’s Chocolonely. De stukjes karamel in combinatie met de stukjes zeezout geven een heerlijke smaakexplosie in je mond. Bovendien is de melkchocolade van Tony’s Chocolonely ook gewoon heel erg lekker. Afgelopen week heb ik geĆ«xperimenteerd met het maken van Tony’s Chocolonely ijs en ik kan zeggen dat het geslaagd is. Wat een heerlijk ijs heb ik gemaakt!!! Vandaag wil ik het recept met jullie delen, zodat jullie ook dit lekkere ijs thuis kunnen maken.

tony's chocolonely

Wat heb je nodig voor een bak Tony’s Chocolonely ijs?

  • 250 ml volle melk
  • 250 gram Mascarpone (merk Galbani)
  • 2 repen van 180 gram Tony’s Chocolonely Karamel zeezout

Ijsmachine

Zelf gebruik ik voor het maken van ijs een ijsmachine. Omdat ik het ijs dan veel luchtiger vind worden, maar ook omdat het heel veel tijd bespaart! Ik heb hem zelf (geloof ik) bij de Aldi of Lidl gekocht, jaaaren terug al. Vaak vind ik dat soort apparaten allemaal niet zo nodig en vaak zonde van de ruimte in de kast. Maar een ijsmachine kan ik zeker wel aanraden. De kwaliteit van het ijs is gewoon goed en bovendien weet je ook wat er in het ijs zit! Niet iedereen is blij met de ijsmachine volgens mij, want ze staan vaak bij de kringloopwinkel! Voor een paar euro. Dus daar kan je dan je voordeel mee doen!

Zonder ijsmachine

Je kan ook ijs maken zonder ijsmachine. Zelf vind ik het erg bewerkelijk en daarom heb ik ooit dus de ijsmachine aangeschaft. Als je alle ingrediĆ«nten voor je ijs door elkaar hebt gemengd doe je het in een diepvries doos. Elk half uur haal je de doos uit de vriezer om het mengsel helemaal door te kloppen met een vork. Dit is om te voorkomen dat er ijskristallen gaan vormen. Je ijs wordt hier luchtig van. Je blijft het er elk half uur uithalen totdat je ijs geen ijskristallen meer heeft en totdat het hard wordt. Best wel een tijdrovend klusje dus. šŸ˜‰

tony chocolonely

Hoe maak je het?

Zet de dag van de voren je vrieselement in de vriezer, zodat deze goed bevroren is als je ijs wilt gaan maken. De repen chocolade breek je in stukjes en verdeel je in 1,5 reep en 0,5 reep. De stukjes van de halve reep maak je heel erg klein, want die komen als laatste door je ijs heen. Doe de melk en de mascarpone in een steelpannetje. Roer het goed door elkaar heen en breng het aan de kook. Als het kookt haal je het pannetje van het vuur en doe je de stukjes van de 1,5 reep in het pannetje en je roert net zo lang totdat alle chocolade is gesmolten. Als alles door elkaar zit is het belangrijk dat je het mengsel eerst laat afkoelen. Als het helemaal is afgekoeld kan je het vrieselement in de machine plaatsen en giet je het mengsel in de ijsmachine. Doe er nu ook de stukjes chocolade bij van de overgebleven halve reep. Laat de machine draaien totdat je een mooi, luchtig ijs krijgt. Daarna schep je het ijs in een bak en zet je het nog even in de vriezer totdat het hard genoeg is.

Eet smakelijk!!!!

Ben jij ook zo gek op Tony’s Chocolonely met karamel zeezout smaak??

3 Reacties over “Tony’s Chocolonely karamel-zeezout ijs + recept!

  1. Hoelang laat jij de ijsmachine draaien? heb m net nieuw en kan nergens goed vinden hoe lang het ijs ongeveer moet draaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: