Homemade Vanille – Kokos popcorn

Ik ben dol op popcorn, vooral die met een smaakje! Popcorn met een laagje caramel of chocolade (hoe kan het ook anders!) vind ik echt heel erg lekker. Een tijdje geleden testte ik allerlei smaakjes popcorn en de vanille – kokos popcorn vond ik erg lekker. Jammergenoeg bevatte deze popcorn wel geraffineerde suiker…. Hoe fijn zou het zijn om zelf deze popcorn smaak te kunnen maken? En dus ging ik aan de slag!

20160209_152502Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels extra vierge kokosolie
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Een halve theelepel keltisch zeezout
  • 2 theelepels kokosrasp
  • Popcorn mais

20160209_152507Hoe maak je het?

Verwarm de kokosolie samen met de honing in een pannetje. De kokosolie moet helemaal gesmolten zijn en roer de honing er goed doorheen. Voeg vervolgens de vanillepoeder, het zout en de kokosrasp aan het honing/olie mengsel toe. Goed doorroeren.

Ondertussen pof je in een koekenpan je mais. Ik doe altijd een klein beetje kokosolie of roomboter in een koekenpan en voeg hier de popcornmais aan toe. Doe niet te veel in de pan, al snel wil je teveel in de pan doen, maar het zet natuurlijk gigantisch uit! Doe een deksel op de pan en wacht totdat je nauwelijks nog gepof uit de pan hoort komen.

Als de popcorn klaar is roer je het kokos-honing mengsel doorheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: