Welke Houten jaloezie is wat voor jou?

houten jaloezie

Er zijn heel veel soorten raambekleding. Je hebt natuurlijk gordijnen en rolgordijnen. Maar er is nog zoveel meer. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld ook veel plisségordijnen. Verder zijn er ook nog vouwgordijnen, shutters en jaloezieën. Vandaag wil ik je wat meer gaan vertellen over de houten jaloezie.

Houten jaloezie

Vroeger hadden wij thuis al jaloezieën. Mijn moeder was er gek op omdat je wel lekker naar buiten kunt kijken, maar naar binnen kijken is daarmee wat lastiger. Wij hadden thuis jaloezieën van kunststof, maar tegenwoordig zijn ze er ook in hout. De houten jaloezie past in ieder interieur. Ze passen in iedere ruimte en zijn een mooi alternatief voor shutters. Er zijn verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Natuurlijk diverse maten en diktes. Maar ook is er een heel scala aan kleuren, waardoor er altijd iets moois voor je huis bij zit.

houten jaloezie

Basswood hout

Basswood zei mij niet zoveel, maar je kent het vast wel. Het is namelijk lindehout. Dit soort hout wordt veel gebruikt voor jaloezieën. De jaloezieën van basswood zijn egaal van kleur en glad afgewerkt. De kleuren die het meest gekozen worden zijn wit en zwart. Maar er zijn nog zoveel meer kleuren. Er is een trendy lijn en een classic lijn.

Classic

De jaloezieën van de classic lijn hebben lichte houtnerven die je niet kunt voelen. Het hout is glad afgelakt en daarom ziet deze er strak en glanzend uit. Er zijn heel veel kleuren te krijgen. Onder andere zwart en wit, maar ook een heel scala aan gelakte houtkleuren. Van oak tot teak tot ebony. Verkrijgbaar in 25 mm en 50 mm breedte.


Trendy

De jaloezieën van de trendy lijn zijn helemaal egaal van kleur. Deze jaloezie is in een aantal trendkleuren te verkrijgen. Ze zijn er onder andere in de kleuren bruin, wit, taupe, zand, zwart, beige en grijs. Het hout is glad afgelakt en ziet er daarom strak en glanzend uit. Verkrijgbaar in 25 mm en 50 mm breedte.

Abachi hout

Abachi is een hele stevige houtsoort. Omdat het hout zo stevig is, is het ook mogelijk om jaloezieën te maken die wat breder zijn. Daarom is er naast de 25 mm en 50 mm ook 70 mm te verkrijgen. De Abachi jaloezieën zijn ook in grotere maten te krijgen en daarom heel erg geschikt voor grotere ramen. Ook heeft het hout grove houtnerven, je kunt ze daarom ook voelen.

Bamboe hout

Bamboe is een lichtere houtsoort. Hierdoor kunnen de jaloezieën wat dunner gemaakt worden. Dit geeft een rustig gevoel in huis. De jaloezieën hebben houtnerven en zijn in vele soorten natuurlijke kleuren te krijgen. Maar natuurlijk ook gewoon in zwart en wit. De bamboe houten jaloezie is te verkrijgen met een breedte van 25 mm en 50 mm.

Zoals je ziet is er dus voor ieder wat wils. Zelf vind ik de jaloezieën van bamboe heel erg mooi. Ze hebben een subtiele nerf en mooie natuurlijke kleuren. De kleur creme of light brown vind ik het mooist. Wat is jouw favoriet?

Afbeeldingen zijn van Pixabay en Raambekleding Nederland

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: