Houten pakhuis van Sinterklaas; een opknappertje

Een paar maanden geleden, ik geloof dat het in juni was, vond ik bij de kringloopwinkel een oud houten pakhuis. Hij was spuuglelijk. Helemaal roze geschilderd met de deurtjes groen. De deurtjes waren volgens mij geschilderd met groene buitenverf. Het pakhuis is handgemaakt en het was heel erg lelijk afgewerkt. Toch besloot ik hem te kopen. Ik had een hele tijd al in mijn hoofd dat ik voor de decembermaand een pakhuis wilde. Leuk om een Sinterklaas huis van te maken, en rond de kerst kan de kerstman zijn speelgoed daar stallen. Het pakhuis kostte, volgens mij, 5 euro.

houten pakhuis

Schoen zetten

Ik had me voorgenomen om er op tijd mee te beginnen. Uiteindelijk resulteerde het weer in de laatste paar dagen voor de eerste keer schoen zetten keihard (nacht)werken! Haha, het is ook altijd hetzelfde. De eerste keer schoen zetten doen we hier altijd heel uitgebreid. Lekker veel strooigoed, en meestal is het cadeautje ook altijd iets groter; altijd in Sinterklaasthema. Bijvoorbeeld een prachtig boek over Sinterklaas, dit keer werd het dus het pakhuis. We hebben namelijk Sinterklaas Playmobil en dat past er perfect bij. Toevallig liep ik ook nog tegen twee setjes Sinterklaas Playmobil eruit. Bij de Bart Smit was het in de uitverkoop en kocht ik het vorige week met flinke korting. Ik betaalde slechts 11 euro voor de set met de stoomboot en de set met de drie pietjes.

houten pakhuis

Dakpan papier

Het huis heb ik goed opgeschuurd en twee keer in de witte grondverf gezet. Grondverf op waterbasis en dus ook lekker snel droog en na vier uur overschilderbaar. Daarna heb ik het pakhuis nog een keer afgelakt met witte lak op waterbasis. Het dak heb ik bekleed met dakpan papier wat ik via internet bestelde. Ik bestelde voor de zekerheid twee rolletjes, voor het geval het niet zou lukken. Maar aan één rol had ik ruim voldoende. Ik plakte het met de lijm van Decopatch op het dak en ik bracht daarna ook nog een laagje over het papier heen aan. Zo wordt het dak ook water afstotend. Natuurlijk niet voor de regen maar wel voor vlekjes. 😉

Takelen met het houten pakhuis

Het haakje/takeltje van het houten pakhuis stelde niks voor. Dat heb ik er af gehaald en een nieuw haakje aan vast gemaakt. Het is gemaakt van een houten deurknopje. Aan de ene kant een oogje, daarmee zit het vast geknoopt aan het touw. Aan de andere kant zit een haakje. Hiermee kunnen cadeautje naar boven gehezen worden. De cadeautjes maakte ik van houten blokjes uit een blokkenset van de action. Een oogje er in draaien en een leuk lintje er om heen. Klaar is het cadeautje. Dit past precies aan het takelhaakje. De jongens kregen het vorige week in hun schoen en zijn er meteen de hele dag zoet mee geweest. Té leuk! Ik hou ervan, het cadeau was geslaagd dus.

9 Reacties over “Houten pakhuis van Sinterklaas; een opknappertje

  1. Superleuk! Wij hebben zo’n zelfde pakhuis staan, uitermate antiek en van mijn overleden oom geweest. Ergens zou ik het ook wel op willen nappen. Aan de andere kant, herinneringen… Als het zover is, hoor je het van me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: