Ik leer lezen boekjes, onze favorieten!

Onze derde zoon zit inmiddels in groep 3. Hij is dol op lezen. Toen hij in groep 2 zat, heeft hij zichzelf leren lezen. Hij ging als een speer! Thuis las hij ook veel boekjes. We hadden aardig wat boekjes thuis liggen, die ik destijds voor zijn broers had verzameld. Maar ik kwam er achter dat ze toch best saai waren. In de bieb vond ik namelijk super hippe en ècht leuke leesboekjes voor kinderen die net met lezen beginnen.

Wat kies je?

Ik vond het aanbod eerlijk gezegd in het begin best wel overweldigend. Wat kies je? Wat kan hij wel of nog niet lezen? Wat vindt hij leuk? Ik ging de eerste keer zelf even boekjes voor hem uitzoeken, want hij had toch meer interesse in het speelgedeelte dan in het uitzoeken van de boeken.

Verschillende series

Ik kwam er achter dat er verschillende series zijn van diverse uitgeverijen. Ook zijn er natuurlijk verschillende niveaus. Ze beginnen bij Avi Start en gaan daarna door naar M3 (midden groep 3) en E3 (eind groep 3).

De boekjes van de “Hee, ik lees!” serie van Zwijsen sprak mij eigenlijk meteen aan. Leuke illustraties en mooi kleurgebruik. Ik nam daar een aantal van mee en ik koos ook wat boekjes uit andere series om te kijken of die ons zouden aanspreken. Maar die boekjes van Zwijsen gingen het worden. Echt superleuk, op rijm en ook heel grappig!

Kijk, zo wordt lezen ook echt leuk!

Voor lezertjes die ietsje verder zijn, heeft Zwijsen nog veel meer leuke boekjes. Waaronder informatieve boeken, met foto’s. Zoals het bovenstaande boekje over het pretpark “op je kop in een boot” bijvoorbeeld. Ook op rijm geschreven. Dit las hij in de zomervakantie toen hij van groep 2 naar groep 3 ging.

Mijn tip is dus om echt op zoek te gaan naar leuke boekjes. Je hoeft geen boekjes te kopen, ze lezen het namelijk toch maar 1 of 2 keer en gaan naar het volgende boek. Ga elke week naar de bibliotheek en haal daar leuke boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: