Hoera! Ik word tante!

Misschien heb je het tussen de regels door hier op de blog wel al gelezen hoor, ik vind het namelijk zó bijzonder! Ik word namelijk tante!! Veel mensen in mijn omgeving zijn het al. Ik was dat -helaas- nog niet. Maar nu ga ik het dus ook worden. Mijn eigen zus is in verwachting!

Lijstje

Eind november vroeg mijn zus of we thuis waren, ze had namelijk iets voor ons. Toevallig had ik ook een cadeautje voor haar. Ik wilde haar op dat moment ook het cadeautje geven om haar te vragen als ceremoniemeester op onze bruiloft. Mijn zus gaf mij eerst haar cadeautje. Er zat een fotolijstje in. En in dat lijstje zat een gedichtje:

Je kunt me nog niet horen
Je kunt me nog niet zien
In augustus word ik geboren
Mag ik dan in dit lijstje misschien?

Ik had het gedichtje niet eens gelezen, maar alleen aan het woordje “augustus” had ik genoeg. Ik vind het echt helemaal geweldig en ook heel erg bijzonder om het zo eens aan de andere kant mee te maken. Dat iemand die je heel dierbaar is zwanger is.

tante cadeautjesCadeautjes van tante Eem

Meteen dezelfde middag ging ik de stad in. Ik wilde meteen graag een cadeautje kopen voor mijn kleine neefje of nichtje op komst. Natuurlijk was het nog erg pril, maar op zo’n moment wil ik ook gewoon lekker positief zijn. Dat deed ik bij mijn eigen zwangerschappen ten slotte ook. Ik waardeerde het ook heel erg als mensen mij voor de 12 weken al een kaartje stuurden. Ik kocht een superlief setje kleertjes mintgroen met wit met de opdruk “I love you more than all the stars”. Ook nog I love mama en I love papa sokjes. Het “mam en pap vertellen over jou” boek. Hierin kan je van de zwangerschap tot en met de puberteit van alles over je kind bijhouden. Ik heb hem zelf ook drie keer en het is hartstikke leuk! En voor de papa nog het boekje van Kluun: “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt“.

Ook bedrukte ik zelf nog wat rompertjes, die ook erg in de smaak vielen. De rompertjes met zilverkleurige opdruk zijn wel slecht te lezen. Als je er op klikt vergroten ze uit. Op de middelste staat: “Mijn TANTE is de liefste” en op de rechter staat “Klein Wondertje”.

tante i love mama to the moon and back romper“I LOVE MAMA to the moon and back”, mijn zus was helemaal weg van dit rompertje!

Mijn zus word mama

Ik vind het zó gaaf dat ik nu tante ga worden. Maar toch ook een beetje gek. Mijn kleine zusje wordt mama. Ze is voor mij altijd mijn kleine zusje en zo vojd ik het bijvoorbeeld ook heel gek dat ze haar autorijbewijs haalde. Het is een beetje lastig uit te leggen.

Wat ik ook erg leuk vind is dat ze mij ook heel erg betrekt bij haar zwangerschap. Ze vraagt veel aan mij hoe ik dingetjes bijvoorbeeld deed. Fijn om zulke dingen ook samen te kunnen delen.

Ben jij al tante (of oom)? En hoe vind je dat?

 

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Een reactie op “Hoera! Ik word tante!

  1. Ik ben echt zwanger, er rolt een traan over mijn wang.
    Wat leuk dat je er een blog over hebt geschreven! Heel erg lief, en ik ben ontzettend blij met jou aan mijn zijde, die inderdaad heerlijk positief was vanaf het eerste moment.
    Jij wordt een super tante! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: