Ikea shoplog

Vorige week moest ik met mijn zoontje op controle bij het AMC in Amsterdam dus. Ik wilde er met hem een leuke dag van maken en dus stelde ik hem voor om naar de Ikea te gaan als we klaar waren in het ziekenhuis. Dat wilde hij wel! Op de terugweg namen we de metro naar station Bullewijk en we moesten nog maar een klein stukje lopen.

Wat heerlijk om zo even een op een aandacht te hebben voor mijn oudste. We hebben de winkel heerlijk rond gekeken en we deden ook ideetjes op voor ons huis en voor zijn slaapkamer. Natuurlijk wilde hij ook even de Zweedse gehaktballetjes met saus en patat eten. Dat hebben we dan ook gedaan, lekker hoor voor een keertje. Daarna konden we weer met gevulde buikjes verder winkelen.

Ben je benieuwd wat we allemaal gekocht hebben? Helaas konden we niet al te veel en al te grote artikelen meenemen, omdat we dus nog met de metro en trein naar huis moesten. Kijk je mee wat we hebben gekocht?

Navulling voor de Bästis kledingroller. Wij hebben twee katten die nog wel geregeld haren achter laten op je kleding. Dit zijn echt de beste kledingrollers die we tot nu toe hebben gevonden. Deze navulling proberen we dan altijd op voorraad te hebben voor het geval een van de rollers leeg is. De navulling kost 1,99 per 4 stuks.

Normaal schilde ik altijd aardappels met een gewoon aardappelschilmesje. Een goede dunschiller had ik niet gevonden. Maar deze dunschiller is echt geweldig!!! Vorige keer bij Ikea kocht ik hem al eens en hij wordt hier dan ook heel vaak gebruikt, ook voor fruit. Ik wilde nog graag een extra erbij kopen. Het is de rechte dunschiller van de Ikea 365+ serie en hij kost 2,99.

Ik kocht ook een bakspaan. Onze oude is helemaal uit elkaar gevallen (niet van Ikea overigens). Ik wilde graag eentje van RVS en niet van kunststof of siliconen. Dit is de Koncis en kost 2,49.

Deze LED lamp kocht ik ook voor in de woonkamer. We hebben boven de zithoek ook een ledlamp, maar eigenlijk heeft deze te weinig lumen en geeft daardoor niet zoveel licht. Deze lamp zal een stuk meer licht geven. Wij hebben in huis trouwens overal LED lampen. Dat bespaart veel stroom. Deze kost 2,99 en heet Ledare.

Voor mijn volgende naaiproject had ik hele sterke stof nodig. Ik wilde graag stof Minna van Ikea daarvoor hebben. Het is echt een hele dikke katoen. De stof kost 6,99 per meter. Ik heb ongeveer 2,3 meter gekocht.

Dit pakpapier kon ik toch echt niet laten liggen! Wat ziet het er geweldig uit! Het is pakpapier Överlägsen en is volgens mij nog niet zo lang in het assortiment. Er zit 5 meter op een rol, het is dik papier en je betaalt 1,29 per rol. Niet duur toch?

Eindelijk zijn de Panna onderzettertjes weer in het assortiment! Ik ga ze niet gebruiken om glazen op te zetten, maar voor een ander project. Daar wil ik binnenkort nog over gaan bloggen dus dan zal je het wel zien. Ze kosten 1,49 en er zitten 6 in een verpakking. Ik heb de zwarte gekocht trouwens.

 Deze superleuke Skoja glazen heb ik gekocht voor de kinderen. Onze kinderdrinkbekers waren aan vervanging toe. We hadden er heel veel van plastic, maar alles wat ik ga vervangen wil ik zo min mogelijk dan van plastic kopen. Ik kocht bij Action laatst dus al hele mooie glazen. Het waren allemaal verschillende kleurtjes en ik was er zo blij mee…. totdat ze in de vaatwasser zijn geweest. Dat kon dus niet, de glazen waren geverfd! Ik heb nu dus allemaal blanke glazen en dat vind ik voor de kinderen dan weer niet zo heel leuk of aantrekkelijk. Daarom heb ik deze gekocht. Ze zijn stevig en zulke leuke kleuren. En ja, ik heb het gecheckt, ze zijn vaatwasserbestendig. Ik heb van elke kleur er twee gekocht. De glazen zijn 0,99 per stuk.

Mijn middelste zoon heeft nog geen leeslampje bij zijn bed. Daarom nam ik voor hem lampje Smyg mee. Het is een wit lampje en wit past overal bij! We moeten hem alleen nog even ophangen. Het lampje kost 4,99

Deze hanglamp kocht ik ook voor hem. Ik had voor zijn kamer een plafonnière maar dat kwam ‘technisch’ niet zo mooi uit. Ik kreeg dus opdracht om een hanglamp voor hem te kopen. Ik was er al weken naar op zoek maar nog niet echt iets naar mijn smaak gevonden. Dit lampje vond ik meteen helemaal geweldig! Het is van wit metaal. Het is lamp Snöig en kost 19,95. Eventueel kan ik er nog wat leuke sticker voor op maken met de silhouette cameo. 

We namen nog een setje scharen mee. Drie scharen voor 0,99. De scharen zijn we namelijk altijd “kwijt” als je ze nodig hebt. Dit zijn scharen Trojka.

En tot slot nam ik nog 6 drinkglazen Vänlig mee. Deze glazen hadden we al, maar er zijn er al wat gesneuveld, dus tijd voor aanvulling. Op de foto zijn het kleine glazen, maar ik had de grotere versie van 33cl. Dan heb je 6 glazen voor 3,49. De glazen zijn echt heel stevig en van dik glas. Je kan ze zelfs laten vallen zonder dat ze breken. Ok, dit is niet aan te raden en ook geen garantie! 😉

Zoals je ziet bijna dus alleen nuttige dingen gekocht en weinig troepjes. Ik heb ook al wat inspiratie op gedaan voor cadeautjes voor 5 december. Ik denk dus dat ik voor die tijd nog maar eens terug moet, maar dan zonder kinderen en mèt auto!

2 Reacties over “Ikea shoplog

  1. Leuke aankopen en wat is het heerlijk om op zo’n dag even helemaal erop uit te trekken met je oudste. Hij zal het vast geweldig hebben gevonden, even helemaal mama voor jezelf. Wij zijn gisteren even naar Ikea geweest, heb hetzelfde inpakpapier gekocht, erg leuk.
    Liefs,

    • Haha het waren vooral nuttige aankopen, maar ik ben er wel weer blij mee!! L vond het inderdaad super om alle aandacht voor zichzelf te hebben, ik ook, om er even helemaal voor hem alleen te zijn. Moeten we eigenlijk vaker doen.
      Blijft een leuke winkel he, Ikea.. Wat heb jij allemaal gekocht gister? xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: