In de ban van Prison Break!

Ik kan het nog zo goed herinneren. Het was eind 2007 en ik was hoogzwanger van onze oudste. Mijn man was 5 maanden aan het varen en ik was veel bij mijn ouders thuis. Zij keken op dat moment Prison Break. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch, maar toch trok het me aan. Ik kan niet ontkennen dat ik onder de indruk was van Michael Scofield. Zowel zijn verschijning als zijn rol. 😉

prison breakDe eerste 4 seizoenen Prison Break

Ik begon de serie vanaf het begin te kijken. Inmiddels was mijn man ook thuis van het varen en keken we samen. Aflevering na aflevering. Wat een heerlijke serie vond ik het! Met mijn dikke buik op de bank serie kijken.

Lincoln Burrows zit in Fox River State Penitentiary voor de moord op de broer van de vicepresident van de VS van Amerika. Binnenkort zal hij worden geëxecuteerd. Michael Scofield, zijn broer, gaat hem helpen te ontsnappen uit de gevangenis. Hij pleegt een gewapende overval en komt voor 5 jaar in dezelfde gevangenis terecht. Michael werkte als bouwkundig ingenieur bij het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Hij heeft de blauwdrukken van de gevangenis en deze laat hij op zijn lichaam tatoeëren. Samen met andere belangrijke informatie over de gevangenis en de ontsnapping. Uiteraard wel in geheimtaal. Michael heeft flink de tijd genomen om het plan uit te denken en daar kom je in de loop van de serie achter.

Tussendoor ben ik “nog even” bevallen. Mijn oudste kreeg borstvoeding en was een hele trage drinker. Ik had het geval dat ik continu met hem aan de borst zat. Ik kon mijn rust niet altijd vinden. Op een gegeven moment toch de serie maar weer even aan gezet en dat was fijn. Zo tussen het knuffelen van mijn baby door. Zo heb ik ook het tweede seizoen afgekeken. In het najaar van 2008 werd seizoen 4 uitgezonden. Hoewel het niet direct in Nederland werd vertoond, haalde ik alles van nieuwsgroepen om het direct te volgen met Amerika. En wat baalde ik toen ik bij de film aankwam; The final break. De allerlaatste aflevering waar Michael dood was. Ik heb gehuild!

DVD box

Hoewel ik niet veel tv kijk, ik heb er het geduld niet voor ofzo, vond ik Prison Break echt een ge-wel-di-ge serie. Zeker seizoen 1 was helemaal top! Het zat zo ontzettend mooi in elkaar. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders de dvd box met de complete serie erin. Echt supergaaf. Ik wilde de serie zeker nog eens gaan terugkijken.

Seizoen 5

Iin 2015 werd aangekondigd dat ze bezig waren met nieuwe afleveringen!  Sinds 4 april dit jaar zend Fox de nieuwe afleveringen van seizoen 5 uit. Seizoen 5 heeft 9 nieuwe afleveringen. Jammer genoeg niet zoveel, maar ik ben allang blij dat er wat nieuws is. In februari ben ik samen met mijn man opnieuw begonnen aan het kijken van de serie, zodat we in april klaar waren voor seizoen 5. Maar helaas wilde hij maar 1 of 2 afleveringen per keer kijken. Ik ben zelf verder gegaan en het was weer net zo verslavend als eerst. Wat is Michael Scofield leuk en de liefde tussen Sara en hem…. Zucht!

Michael zit gevangen in Yemen om, in ruil voor de vrijheid van Lincoln, Sara en Mike, andere mensen uit te breken. Door middel van codetaal laat hij weten dat hij nog leeft. Lincoln plant met oude bekenden een ontsnapping. Zal het ze weer lukken?

Inmiddels heb ik al zes afleveringen van de negen gezien en ik kan niet wachten tot volgende week; totdat Michael en Sara zullen herenigen. Ik vind dit seizoen weer erg spannend en goed in elkaar gezet. Ook spelen ze goed in op het actuele nieuws. Ik hoop toch zeker dat er nog een seizoen 6 komt.

prison breakDe eerste 4 seizoenen staan trouwens allemaal op Netflix. Als je Prison Break nog niet hebt bekeken dan is dat zeker een aanrader!

Hebben jullie Prison Break al eens gevolgd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: