Indianen bananen; traktatie peuterspeelzaal

Gister mocht ons jongste zoontje trakteren op de peuterspeelzaal. Hij is eind van de maand pas jarig, maar dit is de laatste schoolweek, dus nog net even voor de vakantie. Op de peuterspeelzaal trakteren ze altijd 15 minuten voordat ze naar huis gaan. Wij, de ouders dus, mochten er bij zijn om foto’s te maken etc.

IMG_20160711_163915

Het thema op het moment op de peuterspeelzaal is cowboys en indianen. Op de basisschool was het thema ook indianen dus dat loopt superleuk in elkaar over. Het leek me leuk om daar op in te haken met de traktaties. Voorwaarde van de peuterspeelzaal is dat de traktatie gezond is en het mag geen cadeautje zijn. Ik wilde graag indiaantjes maken van mandarijntjes. F is dol op mandarijntjes namelijk…. alleen het is natuurlijk geen mandarijnen seizoen, dus je betaalt er echt de hoofdprijs voor! Dat wilde ik niet. Het werden dus indianen bananen!

20160710_205921

Door voor heb je nodig:

  • bananen (of een ander stuk fruit waar je op kan tekenen)
  • maskingtape
  • veertjes in verschillende kleurtjes, ik kocht ze hier, maar Zeeman heeft ook kleine veertjes
  • zwarte merkstift

 

IMG_20160710_214007

Ik was vergeten te vragen hoeveel kindjes er op de groep zaten, dus ik ging op safe en maakte 20 traktaties. Haal alle bananen los van elkaar. Met maskingtape plak je het veertje bovenaan de banaan. Teken er twee ogen en een mondje op en klaar is je traktatie! Super eenvoudig dus! Met een kwartiertje ben je wel klaar met alles.

De reacties waren echt heel erg leuk. De juffen vonden het echt te geweldig. Juist omdat het in thema was, maar ook omdat het lekker gezond was en alle kindjes op de groep bananen lusten! Ook de kindjes vonden de traktatie echt leuk. Mijn zoontje stond echt in het middelpunt en deelde heel trots de bananen uit! Superschattig. Traktatie geslaagd dus!

 

Een reactie op “Indianen bananen; traktatie peuterspeelzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: