Indianen jurk DIY

Van de week kon je al lezen dat we vorige week op de basisschool van mijn kinderen feestweek hadden in indianenthema. De hele week was er feest. De hele week mochten de kinderen verkleed als indianen op school komen. Bij zo’n feestweek hebben ze altijd veel hulp nodig van ouders. Ik heb maandag, dinsdag en woensdag geholpen met atelier. Er was een knutselochtend waarbij de kinderen drie ochtenden aan een (indianen) werkstukje werkten. Zo begeleidde ik het atelier amuletten maken, waarbij de kinderen ook zelf hun kralen konden maken van klei. Op vrijdag heb ik een groepje kinderen van school gehaald om bij ons thuis te gaan koken voor de afsluitende avond. Nu was het ook de bedoeling dat de hulpouders verkleed op school zouden komen. Vroeger hadden we ook altijd thema feestweek en ik kan me nog zó goed herinneren hoe leuk dat was, als iedereen ook echt mee deed. Ik moest dus ook voor mezelf een verkleedsetje ergens vandaan gaan halen.

20160706_161947

Voor de kinderen had ik een indianenpakje gekocht. Voor de een vond ik wat moois op marktplaats, voor de ander kocht ik een nieuw indianenpak. Voor ieder ook nog een nieuwe tooi erbij. Ik had dit keer weinig tijd om helemaal zelf mooie outfits te maken… Voor mezelf vond ik het zonde om echt iets te kopen. De jongens kunnen zich nog wel vaker verkleden als indiaan… dat zie ik zelf toch niet zo zitten en dus worden de kleren maar één week gebruikt. Ik ging naar de kringloop. Ik vond daar een heel leuk simpel jurkje, van H&M. In de winkel leek het lichtbruin, maar thuis bleek het toch legergroen te zijn, haha. Maar dat was niet zo erg. Ik waste het jurkje en ik ben bij de stofwinkel geweest om wat franjeband en een stukje geweven band te kopen. Het franjeband zette ik langs de hele onderrand van de jurk en ook langs de hals. Ik stikte de franjeband niet direct langs de hals, maar liet wat ruimte over. Het geweven band zette ik langs de halslijn en viel zo mooi een stukje over de franjeband heen. In totaal ben ik misschien 15 minuutjes hiermee bezig geweest.

20160706_161931

Ook had ik nog een setje oorbellen gekocht met veertjes en kralen. Een vlecht of twee vlechten in mijn haar en ik kon door voor indiaan. Ik heb heel veel leuke reacties op mijn jurkje gekregen! Ik vind dat zo leuk, terwijl het eigenlijk zo simpel is. De foto hierboven ziet er niet zo flatteus uit. Jammer genoeg heb ik geen foto van het jurkje als ik hem aan heb.

Pimp jij ook graag zelf kleding? Ben jij ook zo’n moeder die verkleed gaat tijdens een feestweek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: