Inkoopbeleid voor Sinterklaascadeaus

Waarschijnlijk moet je er nog even niet aan denken, maar over drie maanden zet de Goedheiligman alweer voet aan wal. Ik vind het een heerlijke tijd, maar vaak is het wel chaotisch en druk. Om te voorkomen dat je alles last minute moet regelen is het verstandig om er nu al over na te gaan denken. Al is het alleen al om in december met de Sinterklaascadeaus niet een mega gat in je budget te moeten slaan. Dit jaar zal ik trouwens ook geheel december alleen zijn met de kinderen. Mijn man gaat weer varen en dan vind ik het fijn om alles op tijd in huis te hebben en goed voorbereid te zijn.

SinterklaascadeausBegin op tijd

Zelf kijk ik altijd het hele jaar door naar Sinterklaascadeaus. Dat begint al direct na de feestdagen in december. Dan is er uitverkoop en kan je vaak hele leuke dingen scoren voor een leuke prijs. Ook direct na de zomer is er vaak nog van alles afgeprijsd. Ik ben gek op uitverkoopjes. Kruidvat en Trekpleister hebben vaak ook van die stickeracties. Alles met een sticker voor de helft van de prijs. Zo kocht ik daar laatst alvast wat magisch zand, knutselboekjes, stickers en lijmstiften. Dat zijn prima schoencadeautjes voor een prikkie.

Bij Intertoys hebben ze ook vaak een opruimhoek. Ik kocht daar eens een doos van Lego Movie. Die serie spaart mijn zoon en dit model ging eruit. Die was nu 15 euro (ipv 40!). Ik heb het toen gekocht. Ook kocht ik daar originele Disney Classic dvds van een euro. Ik ben dan echt heel happy met dat soort aankopen.

Spaarpot

Wij sparen het gehele jaar door geld voor Sinterklaas. We hebben op onze spaarrekeningen een speciaal spaardoel aangemaakt en hier sparen we automatisch. Wij sparen maandelijks 5 euro per kind. Ons budget voor Sinterklaas is gemiddeld 50 euro per kind en zo kunnen we dat allemaal dekken. Doordat we maandelijks sparen hoeven we niet in één keer zo’n klap geld uit te geven. Met een kind is dat nog best te doen, maar met drie kinderen tikt dat toch echt wel aan. Je kan het spaarbedrag natuurlijk aanpassen naar je eigen wensen en budget.

Schoencadeautjes

Hier mogen de kinderen twee keer in de week hun schoentje zetten. Elke zaterdag en elke woensdag. Wij houden vanaf het begin af aan deze dagen al aan. Dat geeft duidelijkheid structuur en ze zeuren dan ook niet of ze op een andere dag hun schoen mogen zetten. De kinderen krijgen soms wat lekkers, soms een cadeautje. Ik probeer het een beetje af te wisselen. De eerste dag schoenzetten pakken we iets groter uit. Dan krijgen ze gezamelijk ook vaak een cadeautje, iets van een mooi Sinterklaasboek of iets dergelijks. De andere keren zijn het vaak kleinere cadeautjes. Onze jongste kunnen we echt heel blij maken met een potje Play Doh. Action heeft regelmatig verpakkingen van 2 grote potten voor 1,50. Als ik die zie neem ik die mee. Stickertjes doen het ook altijd goed, of Lego minifiguren bijvoorbeeld.

Tweedehands

Iedereen weet dat nieuw speelgoed vaak hartstikke duur is. Vooral de grotere merken hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Kijk ook eens op rommelmarkt, de kringloopwinkel en de weggeefwinkel voor speelgoed. Soms loop je echt tegen prachtig speelgoed aan voor weinig geld. Ook op Marktplaats kan je mooie schatten vinden. Zeker als je het in de buurt op kunt halen is het de moeite waard. Als je het speelgoed goed schoonmaakt en leuk inpakt valt het vaak niet eens op dat het tweedehands is. Zo gaven we al eens een tafelpoppenkast inclusief poppetjes (4 euro), kinder drumstel, houten winkeltje, Piet Piraat knuffel, Play Doh set (exclusief klei was hij 2,50).

Zelf maken

Ik maak graag ook cadeautjes zelf. Ook vind ik het leuk om spulletjes op te knappen. Ik kocht zo eens een oud houten winkeltje en knapte dit helemaal op. Ook knapte ik zelf een pakhuis op. Zeker als je op tijd begint is het hartstikke leuk om zelf wat te knutselen. Het allermooiste dat ik ooit zelf maakte was een houten boerderij. Maar ook knuffels/zorgenmonsters zijn leuk om te maken.

Sinterklaascadeaus opbergen

Berg alle cadeautjes die je hebt gekocht op, op één vaste plek. Ik ben in januari nog wel eens wat tegen gekomen op zolder wat eigenlijk bestemd was voor de feestdagen, haha. Tegenwoordig heb ik op zolder in een hoekje een verhuisdoos staan, op een vaste plek. Hier bewaar ik alle spulletjes in die ik heb gekocht voor 5 december. Zo heb ik alles bij elkaar en heb ik ook een goed overzicht wat er allemaal al is en voor wie. Zet de doos natuurlijk wel op een plek waar niemand er bij kan.

Ben jij ook al aan het rondkijken voor Sinterklaascadeaus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: