Intocht van Sinterklaas in Den Helder 2018

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover! Mijn kinderen hadden de nachtjes afgeteld tot zaterdag. Sinterklaas is namelijk in het land gekomen. Wat blijft dat toch elke keer spannend. Zelf vond ik het nu ook wel spannend. Niet om Sinterklaas, maar omdat er demonstraties waren aangekondigd en er ook een initiatief was voor tegengeluid. De dag van te voren heb ik nog even goed op internet gekeken wat en vooral waar er nou een en ander zou zijn en ik zag dat we niet verplicht waren om daar langs te gaan, fijn! Voor de zekerheid vertelde ik de kinderen (ja, helaas ook de kinderen die nog geloven) wat ze zouden kunnen zien/horen tijdens de intocht, zodat ze daar ter plekke niet van “schrikken”. Sinterklaas riep via zijn FB pagina ook op om vooral rustig te blijven. 

Intocht in de Haven

Om 11.15 uur zou de Sint aankomen in de haven. We namen ons voor om dit keer eens op tijd te vertrekken, zodat we niet achteraan moesten sluiten. Om half 11 vertrokken we lopend bij ons vandaan en om kwart voor 11 hadden we een plekje langs de kade bemachtigd. We stonden helemaal vooraan langs het water. Wat ik tevens ook meteen heel erg eng vond, haha. Deze mama is altijd een beetje paranoia en ik zie bij elke beweging de kinderen te water gaan. Gelukkig hebben de twee oudsten inmiddels ABC en veel zwemervaring (ze zwemmen 3 a 4 keer in de week).

intocht sinterklaas den helder 2018

De lokale radiozender was ook ter plaatse en die kwamen mijn jongens ook nog even interviewen, wat was dat leuk! De oudste drie kinderen werden allemaal ondervraagt en wat deden ze het goed! F zong zelfs een liedje, zo schattig! Thuis hebben we het fragmentje ook op de radio gehoord, ze vonden het zelf ook heel leuk.

intocht sinterklaas den helder 2018

De kinderen zongen liedjes en wachten allemaal (on)geduldig op een teken van de stoomboot. En in ene hoorden we hem hoor! En toen verschenen er allemaal bootjes met pieten. Heel veel pieten. Maar nog geen Sinterklaas? En nee, ook “het groene pietje” was nog niet gesignaleerd. S heeft namelijk een favoriete piet en dat is de piet in het lime groene pak.

intocht sinterklaas den helder 2018

En daar kwam gelukkig ook de stoomboot! Er waren nog véél meer pieten mee. Maar Sinterklaas zagen ze nog niet direct…. Even goed zoeken hoor…. Ja! Mijn oudste had hem gevonden, hij zag de gouden staf én een witte handschoen. Gelukkig maar. Sinterklaas was ook mee.

intocht sinterklaas den helder 2018

En gelukkig had S ook het groene pietje gevonden (staat hier niet op de foto helaas). Wat is dat toch mooi he, als je je kinderen zo ziet genieten. Het Sinterklaasverhaal brengt zoveel magie mee. Glinsterende oogjes, vol overgave liedjes zingen, verlangen en fantasie… ♥

Sinterklaas werd welkom geheten door de burgemeester en door de HOB (ondernemers van de binnenstad).

Stadshal

Na de intocht kon iedereen naar de Stadshal toe. Hier was een podium ingericht voor Sinterklaas en de pieten. Vooraan was een speciaal vak voor alleen maar kinderen. Het was echt ontzettend druk. Dit jaar werd het binnen gehouden, vorig jaar was het buiten en regende het zó hard dat dat feestje een beetje in het water viel…. Zaterdag was het stralend mooi weer, wel koud, maar het was fijn dat we sowieso droog en beschut stonden.

intocht sinterklaas den helder 2018

Mijn drie jongens gingen samen naar het kindervak toe. Wij bleven achter de hekken wachten. Het duurde eventjes voordat Sinterklaas er was. Gelukkig waren er wel al een hoop pieten. Toen Sinterklaas bij de kinderen op het podium was, heeft het pietenkoor ook nog een paar liedjes gezongen. Zo leuk altijd!

intocht sinterklaas den helder 2018

Hoe vonden wij het

Wij vonden het in een woord geweldig! De locatie was super! Eindelijk was de intocht sinds járen weer in de Binnenhaven en niet zoals voorgaande jaren in de jachthaven. De Binnenhaven is zo’n prachtige locatie voor de intocht. Aan beide kanten kunnen mensen langs de kant van het water staan, waardoor iedereen het ook goed kan zien en niet rijendik opgepropt achter elkaar staat. Bovendien liggen ook niet alle bootjes voor het zicht van de kindjes, zoals dat in de jachthaven wel was… Ondanks dat er zoveel extra beveiliging (met kogelvrije vesten) en politie op straat was, straten bezet waren door politiewagens en er continu politie rondreed met motors, auto’s en busjes, voelde het wel heel veilig en hebben we ons geen moment niet op het gemak gevoeld.

Het was prachtig mooi weer, de kinderen genoten, we konden het goed zien en er hing een hele fijne, gemoedelijke en gezellige sfeer. Zoals een intocht gewoon moet zijn. We hebben de hele middag echt nagenoten hiervan.

Erwtensoep

We waren met een groepje familie naar de intocht toe. Naderhand zijn we bij ons thuis nog even warme chocolademelk met slagroom gaan drinken. Mijn vader had op de markt gauw speculaasbrokken gekocht en dat hadden we bij de chocolademelk. Zelf had ik nog een flinke pan met erwtensoep gemaakt en dat namen we als lunch. Zo konden we mooi even opwarmen, want koud was het buiten wel!

Het was een hele fijne en gezellige dag. We hebben genoten! ♥

Een reactie op “Intocht van Sinterklaas in Den Helder 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: