‘Is het al bijna kerst?’ Tag

It’s the most wonderfull time of the year!

Ik werd getagd door Tamara van The Mommy Diaries voor deze super leuke tag! Dank je wel  Tamara, ik vul deze graag in. Ik ben niet zo van de tags, maar deze is leuk! Ik ben dan ook wel een grote fan van kerst. Het is nu nog wel een beetje vroeg, want Sinterklaas vind ik ook èrg leuk. Zeker nu ik kinderen heb waardeer ik het Sinterklaas feest des te meer.

IMG_8197

Hoelang nog tot het kerst is?
Nog 67 dagen!

 

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ik vind december sowieso een hele fijne maand! Het is wel altijd heel druk vind ik, zeker voor de kinderen. Ik heb dit jaar nóg meer zin in kerst dan normaal. Voorheen was het op mijn werk altijd ontzèttend druk aan het einde van het jaar en die last valt nu van me af! Dus ik ga wel voor een 9!

 

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Toen we nog geen kinderen hadden altijd stipt op 6 december. Nu doen we dat vaak wat later, zodat de kinderen nog even bij kunnen komen van de Sinterklaas prikkels, voordat we doorgaan naar Kerst.

 

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Wij hebben een traditionele boom, in het zilver. Ik vind dat zelf vrij tijdloos en niet te druk. Natuurlijk hangen er ook wat dingetjes in die de kinderen zelf hebben gemaakt.

IMG_8185

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik ben wel van de ouderwetse kerstliedjes. Met de kinderen luisteren we graag naar de kerst cd van Studio 100. Ik vind zelf The First Noël een mooi liedje, of gewoon Jingle Bells.

 

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ik vind knipperende, gekleurde kerstlichtjes echt vreselijk!!! Ik snap werkelijk niet dat mensen dat mooi vinden, ik zou compleet gek worden met al die kleuren in huis haha.

 

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Op eerste Kerstdag eten we vaak bij mijn ouders. Mijn vader maakt altijd een heel menu klaar waarbij je kan kiezen uit verschillende gerechtjes. Ik kijk altijd enorm uit naar de garnalencocktail, ik vind dat zó lekker. Dat gerechtje mag dus ook nóóit gewijzigd worden! 😉

 

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Voorheen werd er altijd van alles uit de kast getrokken, maar nu met de kinderen heb ik toch het liefst iets wat comfortabel zit. Tweede Kerstdag zijn we vaak ook lekker thuis en hebben we gewoon fijne kleren aan. Kerst gaat bij ons vooral om gezellig samen zijn.

IMG_8120

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dat we het dan nog steeds met het hele gezin kunnen vieren, met aanhang en hopelijk ook kleinkindjes. Dat lijkt me geweldig!

 

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Ik tuig altijd sámen met de kinderen de kerstboom op. De perfècte kerstboom heb ik een aantal jaren geleden los gelaten. Ik vind het heerlijk om de boom samen met de mannen op te tuigen en zij genieten er ook van. Als je ’s morgens wakker wordt en de huiskamer in komt, dan vind ik de geur van een echte kerstboom altijd zó lekker. Samen kerstverhalen lezen of een kerstfilm kijken vind ik ook fijn. Ook hebben we elk jaar een adventkalender, sinds vorig jaar een zelfgemaakte. De kinderen kijken elke morgen ook echt uit naar het openen van een doosje. Daar geniet ik ook van!

 

Dit was de ‘Is het al bijna kerst?’ Tag. Neem hem vooral over! Bij deze tag ik Julia van Gezinsleven, Lori van Mama’s Jungle en Lindsay Lane.

3 Reacties over “‘Is het al bijna kerst?’ Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: