katoenen luiers

wasbare luier

Voor onze twee jongste jongens hebben we wasbare luiers gebruikt. Ik was er echt heel erg tevreden over en we merkten het ook onwijs in de hoeveelheid afval die we produceren. Dat was zonder de wegwerpluiers echt stukken minder! Er zijn diverse soorten katoenen luiers. Zo heb je het tweedelig systeem en het alles-in-een systeem.

Tweedelig systeem

Het tweedelige luiersystemen bestaan uit een absorberende basisluier en een waterdicht overbroekje. Bij het verschonen van je kindje doe je dus als het ware twee luiers aan. Een katoenen luier en daar over heen een dunne luier van waterdichte stof.

Alles-in-een systeem

Bij een alles-in-een systeem zit alles wat je nodig hebt in een luier. Bij sommigen zitten de inleggers al in de luier vast genaaid, bij andere luiers kan je de inleggers in een pocket schuiven. Een pocket zit vaak aan de achterkant van de luier. Hier schuif je de inleggers in. Naar behoefte kan je 1, 2 of 3 inleggers erin doen. Bij een kleine baby heb je aan 1 inlegger genoeg. Hoe meer je kindje gaat plassen, hoe meer je absorptie je nodig hebt en dus een tweede of derde inlegger kan gebruiken. De inleggers zijn meestal gemaakt van bamboe, polyester, hennep of katoen.

Éen luier voor hele luierperiode

Een groot voordeel van de wasbare luiers vind ik dat je de hele luierperiode genoeg hebt aan deze luiers. De luiers hebben de beste pasvorm voor kinderen van 4-15 kg. Over de hele luier lopen drukknoopjes. Hiermee kan je de luier “in de hoogte” kleiner maken (foto links). Ook in de breedte kan je de katoenen luiers nog wat verstellen, door de luier naast elkaar of iets over elkaar vast te maken. De luiers kan je na gebruik doorschuiven voor een volgend kindje. Doorverkopen gaat doorgaans ook heel erg goed met wasbare luiers, waardoor je ook weer een deel van je investering terug kunt krijgen.

28 Reacties over “katoenen luiers

 1. Heb nu een zoontje van 7 maanden, ben nu 2,5 maand met wasbaar begonnen en heb nog niet de luier gevonden zoontje kreeg blaren op zijn billen van het weg werp

 2. Ik maak dolgraag een kansje! Ik ben drie weken terug de trotse moeder geworden van onze zoon Collin 🙂 Het is een mooi en gelukkig mannetje. Als ik zie hoeveel luiers er doorheen gaan is dat best veel. Ik zou graag wasbare luiers willen proberen maar twijfel ook nog ergens. Misschien dat ik met deze set mijn twijfel kwijt raak en compleet overga op de wasbare luier!! De print met de diertjes is ook wel super leuk….hihi

 3. Leuk! Ik doe graag mee. Ik ben net aan het kijken met welke luiers ik mijn verzameling wil uitbreiden nu we er nog een kleintje bij krijgen.

 4. Wij gebruiken geen wasbaar…maar ik overweeg het al wel een tijdje. Wie weet trekt deze tester ons over de streep! 🙂

 5. Dat klinkt echt ideaal!! Ik doe heel graag mee voor een lieve vriendin die elk moment van haar eerste kan bevallen en die dit echt heel fijn en milieuvriendelijk zou vinden 🙂
  Ik volgde je natuurlijk al op bloglovin (liesvan88)

 6. Ik wilde er sowieso een paar bij hen bestellen om te testen! Winnen is natuurlijk leuker 😉

 7. Pingback: De nieuwste Blog Winacties! [update 14-10-2015] | Prijsvragen Blog

 8. Ik zou hem graag willen proberen zit er al en tijd er aan te denken om te halen maar ze zijn best prijzig en wil het wel graag proberen ?

 9. O wat handig… Nooit van gehoord nog… Zou leuk zijn om bij ons meisje te proberen waarschijnlijk ook minder last van luieruitslag?

 10. Wat een leuk stukje! En wat een leuke luier om weg te geven, lekker unisex! Ik ding graag me voor de gratis luier, ben wel benieuwd of dit echt iets voor Jade en ons zal zijn!

 11. Wat een mooie luiers.
  Ik heb zelf ook wasbaar geluierd bij mijn jongste. Naast dat het duurzaam is zijn er tegenwoordig ook prachtige prints verkrijgbaar. Mijn zus verwacht deze maand haar 3e kindje ik zou deze mooie luier heel graag voor haar winnen.

 12. Na jaren uit de wasbare luiers te zijn is daar opeens een pleegzoon in de luiers. Ik gun hem ook het plezier van een wasbare luier om die lieve billetjes ipv die chemische, bij ieder plasje stinkende, wegwerpluier…

 13. Ik zou deze luier graag uitproberen. Om zo te beslissen om hier op over te gaan.want een beter milieu begint bij jezelf maar dan moet het wel lekker zitten voor mijn zoontje.want die luiers van vroeger zijn veelste dik.

 14. Goedkoop idee ten opzichte van het maandelijks luiers kopen, wat we nu amper kunnen behappen. Want het mag wat kosten. ?lijkt me idd een handig en gebruiksvriendelijk alternatief voor ons dametje. Ben zeer benieuwd, erg leuk met al die diertjes. ?

 15. Lijkt me ontzettend leuk om eens te proberen! Voor misschien voor een 2e kindje in de toekomst? Onze dochter draagt nog luiers en kan maar niet de juiste vinden en heb vaak nagedacht over wasbare luiers. Wellicht is dit goed om te testen zodat we ‘om’ zijn en ook andere mensen kunnen inspireren om wasbare luiers te gebruiken. Ik ben benieuwd en wacht in spanning 🙂 groetjes 😉

 16. Wat een goed idee! Ik zou deze dolgraag winnen voor mijn kleindochtertje. Op dit moment zit ze nog “in de verpakking” :-). Als alles goed gaat komt ze begin januari ter wereld. Mijn dochter is enorm milieubewust, dus een wasbare luier zal zeker op prijs worden gesteld.

 17. Wat een leuke luier! Ik doe dus graag mee 🙂 wij gebruiken vooralsnog alleen prefolds voor onze 6 weken oude baby, maar pockets zijn straks natuurlijk handiger voor onderweg/ bij opa en oma / opvang. Dus ik wil deze alvababy graag testen op mijn Kilian baby 🙂

 18. Ik zou graag over willen gaan op wasbare luiers voor mijn. Docher zijn we hopelijk en eindelijk van de zere rode billen af. Mijn dochter heeft altijd maar uitslag van wegwerp luiers.

  Nu netjes afwachten Facebook like gegeven hoor !!

 19. Dit zou ik graag willen winnen. momenteel ben ik in verwachting van ons eerste kindje en wij willen graag wasbare luiers gaan gebruiken.

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: