Keltisch Zeezout

Toen ik begon met suikervrij eten kwam ik er achter dat er ook grijs zeezout (Keltisch zeezout) bestaat. Ik had er echt nog nooit van gehoord en ben me er verder in gaan verdiepen.

Keltisch zeezout

Ons keukenzout is wit en bestaat alleen maar uit natriumchloride. Oorspronkelijk is zout helemaal niet wit, maar grijs. Keukenzout is behoorlijk geraffineerd (bewerkt). Keltisch zeezout wordt in Frankrijk ambachtelijk gewonnen uit de klei moerassen. Door menging van de klei krijgt het zout een grijze kleur. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd. Het zout bij aankoop ook nog grijs èn vochtig! Maar omdat het ongeraffineerd is, bevat het nog wel ruim 80 (!!) mineralen en spoorelementen.

Afbeelding 421

Kopen

Omdat het Keltisch zeezout met de hand nog wordt gewonnen is het ook een stuk duurder dan een pot geraffineerd zout. Maar nu ik weet dat het zout veel gezonder is, vind ik het niet erg om wat meer te betalen. Hier in Nederland verkopen ze het niet in de supermarkt. Je kan het wel kopen bij de biologische winkel of anders via internet bestellen; KeltischZeezout.com is daar een goed voorbeeld van. Zelf heb ik het in Frankrijk gekocht bij de supermarkt. Ik betaalde daar maar 1,22 voor een kilo, die prijs ligt hier in Nederland toch echt stukken hoger. Ik nam daarom een aantal zakken mee, het is nog jaren houdbaar.

Gebruik

Omdat het Keltisch Zeezout gezonder is, wil het niet zeggen dat je er ook meteen meer van moet gebruiken. Je kan het beste je normale zout gebruik vervangen door Keltisch Zeezout (dus ook de pakjes en zakjes waar véél zout aan toe is gevoegd!). Toen ik Keltisch zeezout voor het eerst proefde, was ik meteen helemaal om. Dit zout is echt veel lekkerder. De smaak is veel zachter en voller. Ook had ik na het gebruik niet meteen dorst, met normaal keukenzout had ik dat dus wel altijd.

Ook kinderen kunnen Keltisch zeezout gewoon gebruiken. Iedereen heeft zout nodig. Voor kinderen is het een aanvulling voor de bouwstoffen.

Ken jij het Keltisch zeezout? Gebruik jij het ook?

Een reactie op “Keltisch Zeezout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: