Kerst 2015

Zo, dat is toch voor mijn doen wel even héél lang geleden dat ik heb geblogd. Daar zijn gewoon bijna twee weken over heen gegaan. Nu had ik natuurlijk wel aangegeven dat ik in december even heel anders zou gaan bloggen, maar dit had ik eerlijk gezegd zelf ook niet verwacht. Maar de vakantie doet ons goed. We genieten lekker met z’n allen, we hebben samen filmpjes gekeken, spelletjes gespeeld met de kinderen en mijn man en ik hebben samen ook weer eens een bordspel gedaan. Wel erg jammer dat het mij telkens niet lukte om te winnen….. 😉 Als jullie mij op social media volgen dan hebben jullie daar wellicht nog wel gezien dat ik daar nog wel druk ben geweest met allerlei winacties op Facebook. Als je dat gemist hebt, wordt dan gauw volger op mijn Facebook, want daar geef ik regelmatig nog wel eens wat weg.

IMG_9401

Onze kerstdagen waren heel fijn! Tegenwoordig houden we het allemaal wel vrij “rustig” en zonder verplichtingen. Zo mogen de kinderen zelf hun kleding kiezen en als ze een “chillpak” aanwillen, dan vind ik dat ook prima. Óók tijdens het diner. Een paar jaar geleden hebben we besloten om zoveel mogelijk feestdagen bij ons thuis te vieren, om zo de rust voor de kinderen te kunnen bewaren. We vierden namelijk echt alles bij anderen thuis. Op kerstavond kwam de familie bij ons om cadeautjes uit te pakken. We pakten het dit keer iets anders aan dan voorgaande jaren. Wat minder uitgebreid met cadeautjes, het gaat tenslotte ook om de gezelligheid, en het was echt een fijne avond. Zowel voor de kinderen als voor ons. De kinderen kregen ook wat nuttige cadeaus. Op hun decemberlijstjes hadden ze ook ieder een dekbedovertrek staan, deze had ik doorgebriefd naar opa en oma en dat bleek ook een groot succes! Dat vond ik zo leuk!

IMG_9556

Eerste kerstdag aten we bij familie. Mijn vader kookt altijd graag meerdere gangen. Vooraf hadden we deze garnalencocktail. Dit is echt absoluut mijn favoriet en dit mag dan ook nooit van het menu verdwijnen! 😉 Ik kreeg zelfs nog een tweede glas hahaha. Mijn vader maakt altijd een keuze menu zodat je tussen 2 a 3 gerechtjes kan kiezen. Als vlees nam ik dit jaar een biefstuk. Mmmmmmm zo lekker.

 

IMG_9589

Tweede kerstdag deden we lekker rustig aan. Ik vind het altijd zo fijn om lekker lang te rommelen met de kinderen. Afgelopen week heb ik samen met de kinderen meerdere kerststukjes gemaakt met de kinderen. We maakten en stukje voor mijn schoonouders, voor mijn ouders en last-minute ook nog een stukje voor mijn oma. Een klein beetje uit budget overwegingen, een kerststukje kost gewoon zo’n 10 euro per stuk! Ik vond dat best prijzig voor wat groene takken, een kaars en wat deco… Dat konden we zelf natuurlijk ook en de kinderen vinden dat superleuk om te doen. De deco had ik al afgelopen jaren al verzameld, conifeer hebben we in de tuin staan. Ik kocht alleen één nobilis tak a 1,50. Daar hebben we drie kerststukken van kunnen maken. Koopje toch?

IMG_9604 (2)

Het kerststuk hebben we vlug bij mijn oma gebracht en ’s middag voelde ik dat ik niet lekker werd. Nadat ik F op bed had gelegd ben ik er zelf ook maar even in gekropen. Rond half 5 ging ik er uit en ben ik het eten gaan voorbereiden. We zouden gaan gourmetten en ik moest de groentes nog snijden en de tafel dekken. We hebben gesmuld! Tijdens het eten begon ik me steeds minder lekker te voelen en ik heb het dessert dan ook maar overgeslagen. ’s Avonds werd ik echt ziek, met koorts… Gelukkig was het allemaal maar kort en ben ik ook inmiddels al weer beter. Ik had mazzel dat ik me vooral aan het einde van de dag niet lekker voelde. Met de kinderen heeft het me niet echt gehinderd gelukkig.

Hebben jullie fijne kerstdagen gehad?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: