Kerst met Linus; aftellen naar Kerst!

Voor ons is het inmiddels al bijna traditie; Kerst met Linus! Ik kan me nog goed herinneren dat we alleen onze oudste zoon nog hadden, ik werkte toen niet. ’s Ochtends kwam hij dan vaak bij ons in bed en keken we samen naar Kerst met Linus op tv. Elk jaar werd de serie opnieuw uitgezonden. Het begon op 1 december om vervolgens samen af te tellen naar de Kerst. Ik kijk elk jaar weer uit naar de serie!

Als het bijna kerst is

Als het bijna kerst is
Is er een plek op de wereld
Waar ik het allerliefste ben

Dan wil ik graag thuis zijn
Waar ik alle klanken en
Alle geuren en zo goed ken

Waar alles als vanouds is
Waar alles zo vertrouwd is
Bij onze kerstboom thuis

kerst met linusKen jij het ook nog? Dit is de eindtune van Kerst met Linus! De serie is een soort adventkalender. De serie bestaat uit 24 afleveringen en je begint dan op 1 december. Samen tel je dus als het ware af naar kerst. Wat een leuke serie is dat. Zo lekker typisch Scandinavisch. Een ontroerende en warme serie. De serie speelt zich af in het idyllische dorpje Svingen. Svingen is helemaal besneeuwd, de kinderen spelen veel buiten in hun skipakken, ze doen in de serie veel samen, de gezellige lampjes overal…… Je zou er zo toch graag willen wonen!

Nog meer kerst met Linus

Behalve de serie is er nog veel meer te vinden van Linus. Ze kwam ik ook deze adventkalender met spelletjes tegen. Deze adventkalender is ook van Kerst met Linus en iedere dag kan je dan een vakje openen. Achter ieder vakje zit dan een spelletje.

Helaas hebben ze vorig jaar besloten om de serie van de buis te halen, zo zonde! Het werd alleen nog uitgezonden op Zapp Xtra, maar zelfs daar wordt het dit jaar (volgens mij) niet meer uitgezonden. Gelukkig is er nog de Kerst met Linus dvdbox. Wij hebben hem twee jaar geleden gekocht en hij wordt goed gebruikt. Ze kunnen de afleveringen nu ook meerdere keren bekijken. Ja, wij zijn Linus verslaafd! šŸ˜‰

Ken jij de serie? Volg jij het ook (ieder jaar)?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Een reactie op “Kerst met Linus; aftellen naar Kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: