‘Is het al bijna Kerst?’ tag

Ik werd door die lieve Tamara van The Mommy Diaries getagd voor deze Kerst tag.Vorig jaar bedacht zij deze tag. Ik vind het nog wel een beetje vroeg om al aan de kerst denken, want Sinterklaas vind ik óók zo’n leuk feest, maar ik vul hem toch even in.

It’s the most wonderfull time of the year!

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Nog 80 dagen!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Kerst is leuk! Sowieso geniet ik van de hele advent periode. ’s Ochtends samen met de kinderen rustig wakker worden, terwijl het buiten nog donker is. We kijken iedere ochtend samen een aflevering van Kerst met Linus. En wat vind ik de vakantie toch fijn! Niks moet en lekker rustig aan doen met de kinderen. Leuke dingen doen, samen lekker knutselen, filmpjes kijken, spelletjes doen etc. Ook dit jaar hoef ik niet te werken. Toen ik de praktijk had was het voor de kerst altijd zó giga druk. Nu geniet ik lekker thuis. De feestdagen zelf zijn altijd fijn en knus. Dus ik kies toch wel een 9 hoor.

shutterstock_328442753Afbeelding via Shutterstock

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Voorheen deden we dat altijd direct als Sinterklaas het land uit was, op 6 december. Tegenwoordig wachten we er nog een weekje mee. Het geeft de kinderen dan even de ruimte om tot rust te komen na de drukke Sinterklaas periode. En dat vind ik zelf ook altijd wel fijn.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Onze kerstboom is eigenlijk heel standaard en elk jaar (bijna) het zelfde. We hebben zilveren kerstballen. Dat vind ik zelf het mooist en het is ook niet meteen zo druk. Ik heb een combinatie van nieuwe en oude, tweedehands ballen. Er zitten een paar héle oude exemplaren tussen.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik ben wel van de oude en traditionele liedjes. The First Noël vind ik mooi, Oh Holy Night en lekker simpel Jingle Bells.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ik blijf erbij hoor. Knipperende en gekleurde kerstlampjes. We zitten toch zeker niet op de kermis? Ik zou echt compleet gek worden!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Dat is absoluut de garnalencocktail van mijn vader! Die vind ik zó ontzettend lekker. Ik ben echt dol op garnalen. Meestal heeft mijn vader voor mij ook een tweede portie achter gehouden omdat ik het zo lekker vind.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Voorheen gingen we altijd wel op heel net. Tegenwoordig vinden we het gewoon fijn om er een mooie en gezellige dag van te maken samen, en dan zijn die kleren niet zo belangrijk. Als ze maar lekker zitten.

received_745389498899963Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dat we het dan nog steeds gezamelijk vieren. Met onze kinderen, hun partners en ik hoop heel veel kleinkinderen! Dat lijkt me zó gezellig.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Bij ons draait het vooral om samen! Voordat we kinderen hadden moest en zou ik de perfecte kerstboom hebben. Alles hing ook bijna uitgemeten in de boom. Met kinderen gaat dat gewoon niet. En bovendien vind ik dat ook niet de insteek van kerst. We zoeken nu samen, met z’n vijven, een kerstboom uit. Ik ben nog steeds wel ontzettend moeilijk met het uitzoeken van een boom. Vorig jaar hadden we echt een super lelijke kerstboom. Maar de kinderen kozen hem uit, vonden hem zó mooi. Wie ben ik dan om te zeggen dat het niet mag? Ik heb me wel moeten inhouden hoor, maar eenmaal thuis vond ik hem toch wel mooi, juist door de gedachte er achter. Ik doe de lampjes altijd in de boom en daarna versieren we de boom samen. Kerstmuziekje aan en gezellig ballen ophangen. De kinderen genieten ervan hoor, net als wij dat thuis ook altijd zo deden. Ik hou er van.

Ik tag Joyce van Choiceofjoyce en Lori van Mama’s Jungle. Doen jullie ook mee meiden? Iedereen die het leuk vindt om de tag over te nemen mag dat natuurlijk doen! Wel graag even vermelden dat de tag gemaakt is door Tamara van The Mommy Diaries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: