Kerstster maken van knijpers

kerstster

Ik kan me nog zo goed herinneren dat wij vroeger op school veel knutselden met knijpers. Zo maakten we bijvoorbeeld eens een brievenhoudertje, zo leuk was dat. Het leek me nu leuk om iets van knijpers voor de kerst te maken. Een kerstster!

Wat heb je nodig?

  • 8 knijpers per kerstster
  • Lijm
  • Lint
  • Verf (optioneel)
  • Glitters (optioneel)
kerstster

Hoe maak je de kerstster?

Haal eerst alle knijpers uit elkaar. De ijzertjes mag je meteen weggooien, die hebben we niet meer nodig. Plak de halve knijpers nu met de platte kanten vast op elkaar en laat goed drogen. Tussen twee halve knijpers kan je een lintje plakken. Dan is dat meteen mooi weggewerkt.

De ster krijgt acht punten. Plak vervolgens de acht punten aan elkaar vast. Je lijmt aan de dikste kant. Het handigst is het als je je knijper werkje op een stuk bakpapier legt, dan krijg je het weer makkelijk los als je lijm knoeit.

kerstster

Als je het leuk vindt kan je de ster een kleurtje geven. Ik schilderde hem wit. Ook vond ik het leuk om hem met glitters te versieren. Ik had parelmoer kleurige glitters. Leuk voor mij de kerstlichtjes in de boom, dan glinstert het mooi. Klaar is je ster!

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: