Kijken bij de Nijmeegse Vierdaagse #mamachallenge2015

Een van de opdrachten van de Mamachallenge was om iets te doen met je kind, wat je normaal niet zou doen. Deze opdracht kunnen we inmiddels afstrepen van ons lijstje hoor! We zijn bij de Nijmeegse Vierdaagse wezen kijken.

IMG_20150724_152624

Mijn man deed namelijk mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Mijn man is militair, zoals jullie inmiddels wel weten en hij liep dus mee met een detachement van zijn boot. Maanden lang heeft hij getraind voor de Vierdaagse. Omdat hij militair is liep hij de 40 km mèt 10 kg bepakking op zijn rug! Ik vond het zó dapper. Nijmegen is wel een eind van huis voor ons (ruim 2,5 uur) maar ik wilde toch ook graag gaan kijken. Ik vroeg een paar weken geleden of mijn moeder ook mee wilde, want alleen met drie kinderen in die drukte zag ik niet zitten. Het leek haar gelukkig ook leuk. We konden bij familie in de buurt van Nijmegen terecht (echt super!) om een nachtje over te komen. En zo vertrokken we donderdagochtend vroeg die kant op. De reis ging voorspoeding en even na half 10 kwamen we bij onze familie aan. We deden een bakkie, kletsten wat en om half 11 werden we weggebracht. Dat was ook nog super, want we werden steeds naar de kijkplaats gebracht èn gehaald! Zo hoefden we onze auto daar niet kwijt. Ideaal!

IMG_20150723_113420

Dag 3

Het wandelen van mijn man ging best aardig. Al kreeg hij in de loop van de dagen wel echt hele vermoeide voeten. Donderdag, dag 3 van de Vierdaagse, keken we in Berg en Dal bij het verzorgingshuis. Een nicht van mij werkt hier en daar mochten we bij staan. De marktkramen die er stonden waren prima beschutting tegen de zon. Op de foto hierboven waren we er net, en was er nog niemand van het verzorgingshuis. Hij appte me steeds als ze pauze hadden en ik kon merken dat hij het op dag 3 echt al zwaarder kreeg. Ik stuurde telkens appjes terug om hem op te peppen. Hij wist dat we er waren en hij wist ook aan welke kant we stonden. Ik zag dat hij echt naar ons uit keek. Zo fijn voor hem om ook aanmoediging te krijgen van zijn kinderen! De kinderen gaven hem wat lekkers mee voor onderweg; een rolletje dextro en een notenreepje. De jongens waren wel wat teleurgesteld dat ze papa maar zo kort zagen… hadden we daarvoor zo lang gewacht!!! Maarja, papa loopt met een groep, en die lopen natuurlijk gewoon door.

IMG_20150724_114926

Dag 4, de Via Gladiola

Terug bij onze familie gingen de kinderen lekker in het zwembad. We werden super verwend met een barbecue. Wat hebben we heerlijk gegeten en gezeten. De jongens gingen wat later naar bed dan normaal. Ze waren ook helemaal uit hun doen hoor. ’s Morgens waren ze, zoals gewoonlijk, vroeg wakker. Toen de rest wakker was hebben we heerlijk gegeten met warme broodjes. Wat een verwennerij hoor! Om kwart voor 11 werden we weggebracht en om half 12 stonden we langs de kant van de Via Gladiola (Sint Annastraat). De eerste lopers kwamen al binnen en er werd luid voor ze geklapt en aangemoedigd. Wat een happening langs de kant  van de weg! Echt een hele gemoedelijke sfeer hing er.

20150724_153047

Mars vaardigheid en discipline

De militairen werden nog een tijd vast gehouden, voordat ze de intocht konden lopen. Er werd aan het detachement van mijn man ook nog een vaantje uitgereikt. Je wordt voor dit vaantje genomineerd als je vier dagen het meest voldoet aan de eisen van mars vaardigheid en discipline. Ook moeten ze in het gelid lopen en de bepakking en het tenue moet in orde zijn. Bovendien wordt er nog naar het gedrag gekeken. Het detachement van mijn man is derde geworden! Super knap toch?

20150724_141034

Medaille

Het duurde maar en het duurde maar voordat mijn man voorbij kwam. Op een gegeven moment werden de kinderen ook echt wel ongeduldig. We stonden tenslotte al vanaf half 12 te kijken en te wachten…. De oudste twee vermaakten zich met handjes geven aan de lopers. Bovendien hebben ze ook nog een hoop souvenirs gekregen (diverse stickers, een applicatie, vlaggetjes en nog wat andere dingen). Mijn man appte intussen door dat ze op Charlemagne inmiddels de felbegeerde medaille uitgereikt hadden gekregen!!

IMG_20150724_152624

Trots!

Mijn man heeft het “gewoon” geflikt he… Hij heeft de Vierdaagse uitgelopen en zijn medaille gehaald!!! Deze kan nu bij de rest van zijn marine medailles worden opgemaakt. Ik ben zóóó trots op hem! De laatste dag zat zijn groep er wel helemaal doorheen, gevoelloze voeten en pijn, maar het is gelukt! Nadat hij zijn medaille had gekregen mocht hij zijn gewicht uit zijn tas halen. Maar helaas… Hij had gewichten mee van zijn dumbell set. Tja, die laat je niet achter.. Collega’s hadden bijvoorbeeld tegels of zand… De intocht duurde ook nog eens 5 km! En daar kwam hij dan eindelijk hoor! Zo rond 16.15 uur, na bijna 5 uur (!) wachten konden de kinderen hun papa zien. Prachtig om te zien hoe deze groep nog kwam afmarcheren. Ja, militairen in (werk)pakken… ik vind het echt een mooi gezicht!

FB_IMG_1437897233598
Bron: Facebook Koninklijke Marine

De kinderen

Mijn man kreeg een bos gladiolen en een flesje Bacardi aan een slinger. Ook nu was het weer kort maar krachtig dat we hem zagen. Daarna zijn we meteen vertrokken. Onze “buren” vonden dat erg jammer, want die vermaakten zich wel met de kinderen in de buurt hahaha. Mag ik trouwens ook even zeggen dat mijn kinderen het super gedaan hebben? Zó lang gewacht en we hebben ze amper gehoord.

Het was een hele onderneming met drie kindjes, in die gigantische drukte. Maar het was het waard. Mijn man heeft het super gewaardeerd en zo volbracht ik dus ook een Mamachallenge. Ik zou niet zomaar gaan kijken naar de Nijmeegse Vierdaagse. Als mijn man in het vervolg weer meeloopt natuurlijk wel, maar ik denk dat hij volgend jaar al overslaat 😉

Andere MamaChallenge blogs

Kijk ook eens bij andere bloggers die mee doen aan de mamachallenge.

Linda van Mamaliefde ging naar het Rijksmuseum

 

Eerdere berichten die ik schreef over de Mama Challenge 2015:

Mama Challenge 2015

Gezonde ijsjes zelf maken

Schepijs maken om te spelen DIY

Zandschuim DIY

3 Reacties over “Kijken bij de Nijmeegse Vierdaagse #mamachallenge2015

  1. Pingback: Mama Challenge 2015 Sound of Music - GoodGirlsCompany

  2. Pingback: Doe iets wat je normaal niet zou doen met je kind – Mama Challenge #4 | Sweet Dreams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: