Hoe kies je het juiste kinderbed voor je kind?

Je krijgt er in de zwangerschap al mee te maken; wat voor een kinderbed kies je voor je kindje? In eerste instantie zal je kindje slapen in een wiegje, co-sleeper of ledikantje. Gemiddeld gezien zal een kindje 1,5 a 2,5 jaar in het ledikantje slapen. Mijn kindjes waren allemaal heel vlot en waren voor hun tweede verjaardag er al aan toe om naar een groter kinderbed te gaan, maar wat kies je dan?

kinderbed kidsgigantMeegroeibed of juniorbed

Om de overstap van het ledikant naar een eenpersoonsbed wat minder groot te maken zou je kunnen kiezen voor een meegroeibed of een juniorbed. Een juniorbed heeft vaak een vaste maat 150 x 70 cm. Een meegroeibed kan je meestal in drie stapjes laten “groeien”. Het bed krijgt uiteindelijk dezelfde lengte als een gewoon eenpersoonsbed, alleen is dan ietsje smaller.

Gewoon eenpersoonsbed

Je kan ook direct investeren in een bed waar je kind een hele tijd mee vooruit kan. En dan direct in een een gewoon eenpersoonsbed laten slapen. Een kinderbed van kidsgigant kan je ook nog uitbreiden door er bijvoorbeeld uitvalhekjes aan toe te voegen. Waardoor het zelfs voor de allerkleinsten fijn is om in een groot bed te slapen. Het grootste voordeel van direct een eenpersoonsbed nemen vind ik dat je als ouder ook comfortabel kan liggen als je even naast je kindje wil liggen om bijvoorbeeld voor te lezen, of om naast je kindje te liggen tot het slaapt. Ik kan je vertellen dat dat in een eenpersoonsbed véél beter ligt dan in een meegroeibedje hoor! 😉

Halfhoogslaper of hoogslaper

Een halfhoogslaper of hoogslaper is niet direct geschikt als opvolger van het ledikantje. Een halfhoogslaper is ongeveer voor kinderen vanaf 4 jaar en een hoogslaper voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar als je kindje bijvoorbeeld eerst in een meegroeibed of juniorbed heeft geslapen, is een halfhoogslaper of een hoogslaper een prima keuze. Voordeel van deze bedden is dat je onder het bed extra ruimte hebt om bijvoorbeeld te spelen. Er zijn echter ook modellen hoogslapers die in een ingebouwd bureau hebben. En zo is dat toch een behoorlijke ruimte bespaarder in de slaapkamer. Een hoogslaper is dan ook een prima bed voor een tienerkamer. Zeker als een bureau onder zit kan je kind er op de hogere school nog een hoop plezier aan beleven als het huiswerk moet maken.

kinderbed kidsgigantWat voor een kinderbed kies je?

Ik kan niet zeggen welk bed nou perfect is voor je kind. Dat zal voor ieder kind anders zijn. Mijn tip is dan ook om goed naar je kind te kijken. Wanneer is je kindje toe aan een groter bed? Wat voor een bed zou goed bij je kind passen en wat zou er het beste in het kamertje passen? Vind je kind hoogtes eng? Kies dan liever een gewoon eenpersoonsbed in plaats van een hoogslaper.

Wat voor kinderbed heb jij voor jou kind?

 

Een reactie op “Hoe kies je het juiste kinderbed voor je kind?

  1. Mijn dochter is helemaal weg van Frozen. Ze wilde dus ook echt een princessenkamer. Dit kon ik gelukkig een beetje nuanceren. Zo heeft ze wel een speelkleed van Frozen maar de rest van de kamer heb ik rustig gehouden zonder patronen in pastelkleuren. Qua kinderbed hebben we gekozen voor een eenpersoonsbed maar dan wel met een leuk dekbed met kussens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: