Kinderboekenweek – Boekentips #1

Nu de kinderboekenweek van start gegaan is, vind ik het ook wel erg leuk om een aantal van ‘onze’ favoriete boeken te laten zien. De oudste twee zijn lid van de bibliotheek (de jongste moeten we nog even aanmelden!) en ze gaan hier ook graag bij de bibliotheek neuzen en zelf boeken uitkiezen.Thuis hebben we trouwens ook een grote verzameling kinderboeken, zelfs nog die vroeger van ons zelf geweest zijn.
Met allemaal jongens in huis zijn het natuurlijk ook wel de wat stoerdere verhalen.

Het Circusschip – Chris van Dusen

Het circusschip is echt een geweldig boek en ook nog eens op rijm geschreven. Het leest ook echt fijn weg. Mijn kinderen vinden het boek geweldig. Ook de prenten zijn mooi in dit boek! 
Een schip met een heel circus raakt een rots en begint te zinken. De circusdirecteur redt alleen zijn eigen dikke lijf. De dieren komen aan land en strompelen naar een dorpje aan de kust. De dorpsbewoners schrikken als ze ’s ochtends de gordijnen opendoen en een
olifant, een giraffe en een aapje in hun mooi aangeharkte tuintjes zien staan. Eerst vinden ze het maar niks, maar als de circustijger een klein meisje redt uit een brandend huis, worden alle vijftien dieren liefdevol in het dorp opgenomen. Op een dag duikt de gemene circusdirecteur op en zoek  ‘zijn’ dieren.  De dieren verstoppen zich. Ze passen zo naadloos in de omgeving, dat de directeur (in tegenstelling tot oplettende lezertjes!) ze niet kan vinden en gaat weer weg. De dieren blijven nu in het dorp.


Kasper de timmerman – Lars Klinting

 Met behulp van Kasper wordt timmeren makkelijk en heel leuk. Kasper laat zijn werkplaats zien. Het is er erg rommelig en meestal kan hij er niets vinden. Eindelijk vindt hij de tekening waar hij naar zocht. Voor hij begint kijkt hij goed wat er op staat. Hij pakt al zijn gereedschap en laat zien hoe je dat moet gebruiken.
Als hij klaar is heeft hij een mooie gereedschapskist voor zijn gereedschap. Dus geen rommel meer.
Dit boek is het favoriete boek van S. Hij kent echt elk stuk gereedschap dat er in staat. Achterin het boek staat een bouwtekening om je eigen gereedschapskist te maken. Dat hebben wij gedaan, echt zo leuk!!! En de kist is heel stevig geworden, S speelt er nog heel vaak mee.
Woeste Willem – Ingrid & Dieter Schubert

Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Paul sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen…

Woeste Willem is een van de eerste prentenboeken die L kreeg. Het verhaal is heel leuk en goed te begrijpen ook voor jonge lezers. Het verveelt zeker niet. We hebben dit boek al vaak gelezen.Lezen jullie ook graag boeken met de kinderen? Wat zijn de favoriete boeken van jullie kinderen? Gaan jullie naar de bibliotheek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: