Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Mijn kinderen vinden kipnuggets heerlijk! Al jaren maak ik zelf hier thuis de kipnuggets. Met een kleine aanpassing is dit recept ook suikervrij!
Heerlijk met wat patatjes en salade bijvoorbeeld. Wij aten er de laatste keer gebakken aardappeltjes bij. Ik had een grootverpakking kip (1 kg) en dat was toch wel wat veel… Voor een gezin heb je met een (ruime) 500 gram toch wel genoeg.
Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
Doe wat yoghurt over de stukjes kipfilet. Yoghurt zorgt er voor dat de kip lekker mals blijft. Voeg meteen de kruiden toe. Ik werk niet echt met hoeveelheden maar doe gewoon een beetje op gevoel.
Roer alles goed door, dek de schaal af en zet een paar uurtjes in de koelkast. Zo kunnen de kruiden en yoghurt goed intrekken.
Ondertussen kan je alvast verder met het maken van de paneerlaag. Scheur de zak een klein beetje open.
Laat de lucht voorzichtig uit de zak en verkruimel alle chips zodat je kleine stukjes over houdt.
Doe de chipskruimels op een bord en hier haal je alle kip stukjes doorheen, zodat alle kanten goed gepaneerd zijn.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op je bakblik en leg hier alle nuggets op. Als je blad vol is schuif je het in de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn de kipnuggets klaar. Tussentijds kan je de kipnuggets het beste wel even omkeren, zodat beide kanten mooi kleuren. De baktijd is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de dikte van je nuggets. Ze zijn klaar als de buitenkant lekker knapperig is!
Mmmmmmmmm Eet Smakelijk!!!!
Dit recept ga ik binnenkort eens maken!
Weet zeker dat het hier in de smaak zal vallen.
Groetjes Jen
Zeker doen! Echt heel lekker en mals 🙂
Hihi, ik heb voor zaterdag het recept voor kipnuggets ingepland. Maar dan met cornflakes ipv chips 😉
Linda onlangs geplaatst…Homemade Valentijnsklei
Hahaha, ja zo gaat dat inderdaad… Ik heb ook steeds ideetjes en dan wordt het net voor mijn planning geblogd.. niks aan te doen toch 😉 Ben benieuwd hoe jij het maakt.
Met chips? Wow! Ik dacht eerder aan Panko, of kan dat niet?
Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een Nederlander
Ja echt chips!!! Panko kan gerust ook wel denk ik hoor, maar probeer het zeker eens met chips. 😉
Pingback: Recept: Kip, patat en appelmoes - Mamaliefde