Knijpfruit zakjes

Op de Ouders Natuurlijk Beurs maakte ik kennis met de knijpfruitzakjes van Squiz. Ik had ze al eerder wel ergens gezien, maar nu kon ik ze ook voelen en even vasthouden. Het concept spreekt me aan. Kinderen vinden knijpfruitjes vaak erg lekker. Het eet makkelijk weg, het is tenslotte een fruitpuree. Maar een nadeel is het afval dat er mee gepaard gaat.

wpid-20150607_080127.jpg

Squiz heeft knijpfruitzakjes op de markt gebracht die je dus zelf kunt vullen. Ze hebben twee soorten setjes. Eentje met dieren en eentje van Sophie de giraf. In elk setje zitten drie verschillende soorten. Ik kocht een setje met dieren. Ik zag mijn twee oudsten niet echt met Sophie naar school gaan namelijk. šŸ˜‰

wpid-20150607_080627.jpg

Ik was natuurlijk super benieuwd en de volgende ochtend wilde ik ze dus ook meteen gaan testen. Ik spoelde eerst de zakjes goed om. Daarna deed ik fruit in de blender. Ik maakte nu een combinatie van frambozen en appel. De smaak was heerlijk.

wpid-20150607_081053.jpg

Het knijpfruitzakje kan je aan de onderkant open maken en vullen. Vergeet trouwens niet om het dopje voor het vullen erop te draaien! Anders loopt de smoothie er meteen weer uit. Gelukkig was ik het niet vergeten! šŸ˜‰

wpid-20150607_081139.jpg

Ik was meteen erg enthousiast en goot een flinke hoeveelheid in het zakje. Tja, ik had niet gezien dat er een maximum vullen streepje op stond… Ik kreeg het zakje dus niet meer dicht! Beter opletten dus. Wel viel de hoeveelheid die er in kan mij een beetje tegen. Tenminste, het ziet er echt als heel weinig uit dat er in kan.

wpid-20150607_081243.jpg

Nadat ik wat smoothie er uit had gelepeld, kon ik het zakje gaan sluiten. Het zakje gaat dicht met een sluitstrip (gripseal). Je moet wel echt goed opletten dat er geen vuiltje tussen zit, want dan sluit hij niet meer luchtdicht af, met alle gevolgen van dien. Bij mij sloten alle zakjes meteen goed af.

wpid-20150607_081427.jpg

Het testteam kon beginnen. F wilde maar al te graag proeven. Voordat ik alle zakjes had gesloten had hij het zakje met de olifant al toegeƫigend. Hij at het zakje echt heel snel leeg. Wat F trouwens meteen deed toen hij het op had, was het zakje verkreukelen om het laatste beetje er nog uit te krijgen. Hij is nog een beetje jong om uit te leggen dat hij dat beter niet kan doen.

wpid-20150607_081629.jpg

De twee oudsten snapten dat natuurlijk wel. Ze zijn echt heel blij met de zakjes en ze vinden ze ook heel erg leuk om mee naar school te nemen! Dat snap ik natuurlijk wel, want de zakjes zien er ook echt heel erg leuk uit. Wel liet ik nog even duidelijk aan ze weten dat het de bedoeling was dat ze de zakjes mee terug naar huis zouden nemen; “Jaha mam, dat weet ik” šŸ˜‰

Op het zakje staat een witte strip, waar je de naam van je kindje op kunt schrijven, zodat het zakje ook mee naar school kan!

wpid-20150607_081621.jpg

De zakjes kunnen in de vaatwasser, maar je kunt ze ook gewoon even met een afwasborstel en wat sop schoonmaken. Bij wat meer aangekoekt vuil (denk aan spinazie of aardbeien (ditĀ “pitjes!”)) kun je het zakje ook even op z’n kop in een glas water zetten en vullen met water. Even 15 minuten laten intrekken en dan is het vuil wel los geweekt.Ā Ze kunnen ook in de vriezer. Als je dan een beetje smoothie over hebt kan je een zakje vullen en invriezen. Je kunt ze ongeveer 50 keer gebruiken. Kan je nagaan hoeveel afval je daarmee bespaart! Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je wĆ©Ć©t wat je je kindje te eten geeft. De knijpfruitjes uit de winkel zijn niet geheel zonder conserveringsmiddelen etc.

De zakjes zijn te koop via diverse webshops. Mocht je in een stenen winkel willen kopen dan kijk je het best even op de site van Squizz voor het dichtstbijzijnde verkooppunt in de buurt. De zakjes kosten per setje van 3 stuksĀ  ā‚¬14,95. Op de beurs waren ze te koop voor ā‚¬10,-

Er zijn trouwens verschillende merken die hervulbareĀ knijpfruitzakjes aanbieden. Zo zijn er ook nog knijpfruitzakjes van Nom Nom Kids, Squooshi en Nourish Pouch.

Ken jij de herbruikbare knijpfruitzakjes? Zou je ze wel of nietĀ gaan gebruiken?

2 Reacties over “Knijpfruit zakjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: