Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Jaren geleden zijn we eens naar Tsjechië op vakantie geweest. Dat moet toch wel 13 jaar terug zijn. Mijn man en ik waren toen in ieder geval al samen. We zaten daar heel lokaal. Waar wij ons vakantiehuis hadden was het nog maar weinig toeristisch. We gingen daar iedere dag uit eten. De prijzen waar er toen zó laag dat dat elke dag gewoon kon. Ik nam haast iedere dag een knoflooksoepje vooraf. Dat kostte toen omgerekend 30 eurocent! Na twee weken vakantie was ik er wel een beetje verslaafd aan geraakt en toen ben ik thuis mijn eigen versie knoflooksoep gaan maken. Vandaag deel ik het recept. Let op: je gaat er wel van stinken! 😉
De soep is niet moeilijk te maken en is eigenlijk heel snel klaar. Snipper een uitje heel fijn. Pers de teentjes knoflook uit met een knoflookpers. Doe een beetje roomboter in de pan en fruit de ui en de knoflook er in totdat ze gaan verkleuren. Blijf goed over de bodem roeren, want het bakt wel snel aan. Breng de bouillon ondertussen aan de kook en giet deze bij het ui-knoflookmengsel. Breng dit op smaak met wat Keltisch zeezout en wat peper. Laat het geheel nog even doorkoken.
De croutons voor in de soep zijn eigenlijk heel makkelijk te maken. Leg een sneetje brood op een snijplank en snij deze in kleine blokjes. De blokjes op de foto zijn eigenlijk nog net even te grof. Het staat namelijk niet zo mooi in de soep, haha. Doe wat olijfolie in de pan en bak de broodstukjes een beetje bruin en lekker knapperig.
Doe de croutons op het allerlaatste moment in de soep. Anders worden ze al sompig voordat je ze gaat opdienen.
Eet smakelijk!