Knuffeldeken voor iemand die het kan gebruiken

Je hebt het vast wel weer gemerkt… ik was weer een paar dagen afwezig op de blog. Ik was druk bezig. Heel druk bezig! Afgelopen drie weken heb ik gewerkt aan een geheim project. Een dame die ik op Instagram volg kon wel een steuntje in de rug gebruiken. En zodoende had ik op een vrijdagavond het idee om een knuffeldeken te maken. Dit wilde ik doen met behulp van een heleboel andere mensen. Een tikkeltje onzeker over mijn plan benaderde ik wat volgers van deze dame. Veelal waren dit mensen die ik ook niet kende. Maar wat werd mijn plan goed ontvangen!

knuffeldeken lapjesdeken

Knuffeldeken

Ik had dus het idee om voor haar een knuffeldeken te maken. Het moest een lapjesdeken gaan worden. De lapjes wilde ik graag gebruiken van andere mensen die mee wilden doen. Allemaal kleine vierkantjes van 13×13 cm aan elkaar. Ik heb gevraagd of iedereen een stofje wilde kiezen wat ze mooi vindt; de kleur, het patroon, iets zachts, een stukje van een (versleten) kledingstuk of iets anders wat mooi is. Zo is er namelijk een deken ontstaan met van ons allemaal een persoonlijk stukje.

Al vrij snel kreeg ik de eerste lapjes binnen. De meeste mensen hadden meerdere stofjes verstuurd. Zo leuk om te zien wat iedereen had uitgekozen. Er was zelfs een tas verknipt! Een deel was al op maat geknipt, een ander deel moest ik zelf nog even op maat maken. Ik had een malletje gemaakt zodat dat best snel ging.

De stofjes bleven maar binnenkomen en ik kon niet wachten met naaien totdat alle stofjes er waren. Ik was namelijk zo benieuwd hoe het geheel er uit zou komen te zien. En dus naaide ik alvast 10 blokjes aan elkaar tot 1 baan (later zijn het 11 blokjes per baan geworden) en ik zette wat banen aan elkaar. Het werd echt al zo mooi! Al vlug zat de helft van de deken in elkaar.

Het eindresultaat van de knuffeldeken

Er werden echt de prachtigste stofjes opgestuurd. Het werd al een mooi en bont geheel. Ook zat er een stukje blouse of iets dergelijks bij, waar nog een zakje op zat. De zakjes heb ik kunnen hergebruiken in de deken. Dat was echt zo leuk en bijzonder! Uiteindelijk stopte ik in een van de zakjes een briefje met wie er stofjes voor de deken hadden opgestuurd.

Toen ik alle lapjes aan elkaar had zitten was de deken ongeveerd 1.35 m x 2.15 m. Ik heb de deken op een zachte, niet rekbare deken genaaid. Dit stuk stof had ik nog liggen en geeft de deken een beetje “volume”. Om het mooi op elkaar te krijgen heb ik de hele deken doorgestikt. Allebei de lagen aan elkaar  vastmaken dus. Dit was een klusje waar ik wel twee dagen mee bezig ben geweest. Tot slot ging er nog een stuk breed biaisband omheen om het allemaal af te werken.

Wat is de deken mooi geworden! Ik ben er zelf helemaal weg van. De deken is geen perfectie, maar wel met liefde gemaakt! Ik heb alles gewoon random aan elkaar genaaid, dus niet echt uitgezocht waar wat moet komen te zitten. Ik heb alleen wel opgelet met rekbare en niet-rekbare stoffen, of die elkaar een beetje konden afwisselen. Rekbare stoffen zijn in dit geval lastig om netjes en precies te naaien kwam ik achter.

Maar wat is de knuffeldeken bijzonder geworden he? 

3 Reacties over “Knuffeldeken voor iemand die het kan gebruiken

  1. Ik zag ‘m al voorbijkomen op Instagram maar wist niet dat jij de initiatiefneemster was! Wat een ontzettend lief gebaar! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: