Koffie maken met een percolator

percolator bialetti

Ik ben echt geen koffiedrinker, geef mij maar thee! Maar mijn man vindt het heerlijk. En dan het liefst koffie met snufjes. Dus gemaakt van vers gemaalde bonen, verschillende smaken etc. Een koffiemachine wil ik er niet bij op het aanrecht (zonde… wéér een elektrisch apparaat en bovendien hebben we een prachtig filter koffiezetapparaat van Douwe Egberts).

Een perculator van Bialetti leek me het ideale verjaardagscadeau voor hem! Hij kan de percolator overal gebruiken, op het fornuis, op vuur en ook als we met de camper weg gaan. Ook kocht ik er een melkschuimer van Bialetti bij. Nu kan hij álle soorten koffie maken die hij maar wil! Ristretto, espresso, lungo, cappucino, latte, latte macchiato, flat white, affogato…

melkopschuimer bialetti koffie

Koffiebonen malen

Voor nu kocht ik 4 verschillende soorten koffiebonen. Onder andere bij Simon Levelt. Mijn man kan dus al lekker uitproberen en testen. Voor het malen van de koffiebonen vond ik een pareltje op Marktplaats (duurzaam!). Een stokoude, degelijke hand koffiemolen van Douwe Egberts. Al tientallen jaren oud. Ik wilde namelijk wederom geen elektrische..). Mijn man heeft hem op zijn verjaardag meteen opgehangen aan de muur.

koffiebonen malen koffiemolen douwe egberts bialetti koffie

Koffie met liefde

Hij is er weg van en dat vind ik zó leuk! Heel blij dat het zo in de smaak gevallen is. Hij heeft al heel wat kopjes gemaakt om te testen. Het is misschien iets bewerkelijker om koffie te maken, maar ik weet zeker dat zo’n met liefde gezet kopje koffie veel lekkerder is!

Wat is jullie favoriete koffie? En hebben jullie tips waar je lekkere koffiebonen kunt kopen? Welk soort en welk merk koop je graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: