Koningsdag 2016

Wij hebben met Koningsdag altijd een beetje onze eigen traditie. Dinsdag vertelde ik al wat over onze traditie. Eerst met de kinderen de optocht in, een oranjetompouce eten en daarna naar de vrijmarkt. Diezelfde avond kwam ik er ook achter dat de vrijmarkt waar wij altijd naar toe gaan, was afgelast. Superjammer! In de stad was er wel een andere markt die de activiteiten naar binnen hadden verplaatst, dus we wijzigden ons plan om daarnaartoe te gaan.

Optocht

Maar eerst dus de optocht. Vanaf 10 uur konden we, als we dat wilden, fietsen etc versieren bij het buurthuis. Om half 11 zou de optocht starten. Ik wist nog niet helemaal precies hoe we het met F zouden gaan doen, want die was van de week best wel ziek geweest met hoge koorts. Mocht het niet gaan zou hij bij opa blijven, zodat ik met de andere twee jongens wel kon gaan. Gelukkig was hij koortsvrij, maar in plaats van hem mee te nemen op zijn loopfiets nam ik hem toch maar mee in de kinderwagen. Die konden we ook mooi versieren en zo hoefde hij zich nog niet echt in te spannen. De twee oudsten gingen op hun fiets. Ze kwamen vriendjes tegen van school dus dat was leuk!

vrijmarkt

Na de optocht gingen we bij opa en oma een tompouce eten. Tussen de middag hebben we nog een broodje daar gegeten en toen zijn we naar de markt gegaan, samen met oma. Op de heenweg had ik F mee in de drager. Met een kinderwagen de markt over zag ik sowieso niet zitten en dat hele stuk lopen, nadat hij zo ziek was geweest, wilde ik hem ook niet aan doen. Toen we binnen waren mocht hij ook lopend langs de kleedjes. Ik vond het zelf vooral veel te druk, te vol, te claustrofobisch en te warm. Er waren echt ontzettend veel mensen, je kon langs de kleedjes stapje voor stapje lopen en de kinderen zagen vooral alleen maar benen. Jammer want ze hadden echt zin om tussen de spulletjes te snuffelen. Eerlijk gezegd vond ik het aanbod ook tegenvallen. Er lag voornamelijk echt rommel… Weinig leuks voor de kinderen.

klei

En dan nu onze buit….. Weinig! De kinderen hadden zelf allemaal iets uitgezocht. L had een grote Lego pop, S een Sinterklaas cd (ja hij luistert het liefst 365 dagen per jaar Sinterklaas liedjes…) en een beer, en F vond zelf een zak met Playdoh spulletjes. Zo schattig, hij had het helemaal zelf gevonden. Zelf had ik nog een dicht potje Playdoh staan en hij is vervolgens de hele middag zoet geweest! Daar doen we het dan toch voor. Zelf heb ik trouwens helemaal niks gekocht….. Weinig echte schatten dus bij ons.

Op de terugweg hebben we nog een lekker ijsje gehaald bij de nieuwe ijssalon en ’s avonds hebben we bij opa en oma gegeten. Al met al toch een leuke dag!

Wat heb jij gedaan met Koningsdag? Wat heb je gekocht op de vrijmarkt?

2 Reacties over “Koningsdag 2016

  1. Klinkt als een gezellige dag. Jammer dat de vrijmarkt een beetje tegenviel. Wij zijn gezellig naar vrienden toe geweest. Ons meisje is sowieso nog te klein voor de vrijmarkt, wellicht volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: