Koningsdag knutseltips

Woensdag is het Koningsdag! Een dag met veel oranje, kroontjes en Hollandse taferelen. Veel scholen hebben al meivakantie, mijn kinderen helaas nog niet! Ik ging op zoek naar leuke knutselprojectjes om komende dagen met je kinderen te ondernemen. Zo kom je alvast in de stemming voor Koningsdag!

SAMSUNG CSC

Ik ben helaas niet zo goed in haken, maar met de uitleg van de Haakbrigade  zou het toch moeten lukken om zo’n leuk oranje kroontje te haken! Leuk om een broche van te maken, een ketting of misschien een armbandje. Oranje wol heb ik zien liggen bij de Zeeman!

kroon van papier

Bij ons in de omgeving gaan veel kinderen mee met versierde fietsjes in een optocht door de wijk. De fiets wordt versierd met oranje/rood/wit/blauw crepe papier en ballonnen. Het is ook leuk om van papier een mooie kroon te maken. Deze kroon van papier kwam ik tegen en vind ik hartstikke leuk. Bij de boekwinkel kan je wat oranje karton halen voor een stevige kroon. Goud karton is natuurlijk ook erg leuk.

groente tulp

Deze leuke hapjes van wortel en komkommer hebben natuurlijk een lekker Nederlands tintje. Tulpjes! Bovendien zijn ze ook nog eens heel gezond.  Hier vond ik de DIY met foto’s erbij.

Kroontje strijkkralen

Bij Fieve vond ik een superleuk idee om kroontjes te maken van strijkkraaltjes. Bijna iedereen heeft volgens mij wel ergens een bak met strijkkralen staan. Deze kroontjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken! Je kan er een broche van maken door er een speldje achter te plakken, maar je kan er ook een mooie ketting van maken!

gouden koets

Deze gouden koets vind ik dus helemaal geweldig!!! Ik vond ze bij  Jufsica. De koets is gemaakt van papieren bordjes waar aan de onderkant dus een strook is afgeknipt. De bordjes zijn goud geschilderd en er zijn wielen op gemaakt, geknipt uit goudkarton en daarop dan nog een bierdopje. De paardjes zijn gemaakt van wc-rolletjes! Ik ga kijken of we nog ergens papieren bordjes hebben liggen!

trekpop

Via Pinterest kwam ik deze leuke trekpop tegen van Willem-Alexander. Ik heb alleen niet helemaal de bron kunnen achterhalen waar hij nou precies vandaan komt. Ik vind hem superleuk! Even uitknippen en met splitpennen in elkaar zetten!

kleurplaatEen kleurplaat is natuurlijk altijd leuk om te maken. Deze kleurplaat vond ik hier. Jammer genoeg staat er wel een datum op van twee jaar geleden, maar als je erg precies bent, zou je deze natuurlijk eraf kunnen knippen, of even kunnen weggummen in paint.

Gaan jullie komende dagen nog wat knutselen? Laat het me weten bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: