Lego World 2015

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover, we gingen naar Lego World! De kinderen hadden er twee weken lang naar uitgekeken. Ze hadden zelfs een aftelkalender er voor gemaakt en iedere dag werd er keurig een vakje afgestreept. Woensdag was het extra speciaal voor ze, want mama was ook nog eens jarig. De avond van te voren had ik alles al klaar gezet en broodjes gesmeerd, zodat we ’s ochtends op tijd konden vertrekken.

De kinderen stonden om 6 uur al aan mijn bed. Ze waren mooi op tijd wakker, haha. Ik hoefde ze niet eens te stimuleren om aan te kleden en te eten. 😉 Om 7 uur stapte oma binnen, zij zou namelijk om F passen de hele dag. Om 10 voor half 8 gingen we op ons gemakje naar het station toe. We hoefden niet ver te lopen, maar ik hou er van om op tijd te zijn. De OV chipkaarten had ik de dag van te voren al opgeladen. Dat scheelt een hoop gestress op het moment zelf. De trein had voordat hij er was al 10 minuten vertraging. Dat begon al goed.

IMG_9139

Na 1 uur en 45 minuten met de trein kwamen we aan op Utrecht Centraal. We checkten uit en liepen meteen naar de Jaarbeurs toe. Dat was ongeveer een minuut of 10 lopen. We brachten onze jassen naar de garderobe en sloten aan in de rij om naar binnen te gaan. We waren ruim op tijd. Om 10 uur werd Lego World geopend en zoals je op de bovenste foto’s kunt zien werd dat met een mini optocht gedaan. Er liepen grote Lego poppen voorop, er reed een racewagen mee, kruiwagens met Lego steentjes en als laatste nog een grote kar met Legoblokken en Lego poppetjes. Vervolgens konden we naar binnen en we keken meteen onze ogen uit. Wat een grote hal en wat gaaf al die bouwsels.

IMG_9310

Vooral die wereldbol die er hing maakte indruk. Wat een onwijs groot ding. Hoeveel steentjes zouden ze daar wel niet voor gebruikt hebben? De naam “Lego World” wordt zo wel heel letterlijk! 😉 Wat ook erg mooi was, is dat je landen ziet, maar dat de landen ook weer wat uitbeelden. Zo zie je van afstand bijvoorbeeld een dierenkop uitgebeeld. En als je dichterbij gaat kijken zie dat het ook weer aparte wereldjes zijn. Lego Friends, Minecraft, Duplo etc.

IMG_9148

We liepen verder en zagen de Minecraft afdeling. De laatste weken zijn de jongens helemaal in de ban van Minecraft. L had een tijd terug daar een playstation spel van gekocht, maar omdat er iets niet lukte was hij er helemaal klaar mee. Maar de laatste weken speelt hij het spel samen met S. En samen vinden ze dat helemaal geweldig en hoor ik van alles over TNT, creepers, skeletten, zombie’s, endermans, wortels en wolven.

IMG_9162

We waren als een van de eerste bij de Minecraft tafel en ze konden in de berg met Lego dus nog goed op zoek naar poppetjes. Hoe gaaf! Ze verzamelden van alles op een soort van dienblad en gingen daarna lekker spelen. Mama zocht ook mee. Leuk om te zien hoe de jongens er helemaal in op gingen. Ze praatten ook met andere kinderen in “Minecraft” taal. Dit begon al goed, ze bleven maar spelen en we zijn pas naar een volgend onderdeel gegaan toen ze er zelf pas om vroegen.

We liepen richting de Lego City afdeling en kwamen bij de Diepzee. Een van de nieuwste series van Lego. Deze staat ook nog op het verlanglijstje van de mannen. Ze hebben er wel al de kleine setjes van. In een vitrine stond van alles van Diepzee, en ook alles wat je er van kon bewegen werkte. De bladen van de helikopter draaiden bijvoorbeeld rond. Er stond een groot opblaas ding, ik dacht eerst dat het een springkussen was, maar het bleek een glijbaan te zijn. De jongens wilden er graag vanaf en sloten aan in de rij. Er was ook een Duplo gedeelte, maar daar zijn we voorbij gelopen. 😉 De jongens merkten nog wel even op dat F ook wel mee had gekund, dan kon hij in de Duplo hoek spelen.

We kwamen ook de serie Moeraspolitie tegen. Deze serie is uitgekomen vóór de Diepzee. L heeft ook van alles van de Moeraspolitie, gekregen voor zijn verjaardag. Hier was van alles nagebouwd, leuk om alles te herkennen. In het gras waren bakken met Lego gemaakt, waar de kinderen in konden spelen.

lego berg

Er was ook een plek waar je kon helpen om een grote Legomuur te bouwen. Aan de zijkant waren ze begonnen met de muur, maar het was voor alle kinderen veel aantrekkelijker om gewoon in de Legostapel te gaan spelen en zelf wat te maken. Er lagen hier heel veel steentjes, in hele mooie kleuren. Paars, roze, geel, groen, aquablauw…. weer heel wat anders dan het Lego van vroeger in alleen de primaire kleuren en groen, haha. De jongens gingen ook nog even lekker op de Legoblokken liggen. Zóveel Lego hebben we thuis namelijk niet.

Bij het Lego City gedeelte was ook een miniatuur stad gebouwd. Veel bomen, water, een rijdende trein, winkeltjes, ambulance, politie en brandweer, allemaal met werkende lampen. Er was echt veel te zien, ook setjes die mijn jongens zelf hebben (de camper!) dus dat was extra leuk. Een van de jongens moest plassen en bij de wc’s stond een Lego bandje muziek te maken. Grappig hoe de DJ met zijn handen de platen beweegt!

lego popjes

Je mocht ook zelf een minifiguur maken. Dat wilden ze natuurlijk heel graag. Het was ook heel erg druk in het standje. Je kon kiezen uit vier verschillende kleuren broeken; blauw, groen, rood of geel/wit. Er was één soort truitje. Het was een witte met het logo van Lego World 2015 erop. Verder kon je nog een gezichtje kiezen: een mannetje of een vrouwtje. Tot slot kon je nog een kapsel kiezen; lang blond haar of een van de drie soorten bruin.

Dit treintje stond midden in de hal opgesteld. Het was nog best een groot ding!

star wars

We gingen naar het Star Wars gedeelte. Eerst naar Star Wars Rebels, waar de jongens hun Star Wars diploma haalden op een soort stormbaan, maar dan in Star Wars stijl. Op bovenstaande foto keken de jongens hun ogen uit bij een vitrine met Star Wars Lego er in. Er waren heel veel vitrines en ook nu weer wat herkenbare sets voor L. L heeft ontzettend veel Lego en ook van diverse verschillende series.

De Star Wars afdeling was helemaal in het donker, wat natuurlijk het ruimte ‘gevoel’ extra benadrukt. Het was echt mooi gedaan. Er stond een kleine Lego pop van Darth Maul op tafel met heel veel Lego er om heen. Hier kon je met Lego bouwen of mee doen aan een bouwwedstrijd. Je kon hier iets ontwerpen van Star Wars en je bouwwerk achter later met een kaartje er aan. Elke dag worden er diverse prijzen uitgereikt.

Er waren diverse bouwwedstrijden. Bij binnenkomst hadden we er direct al een gezien, maar we wilden eerst een rondje doen. Toen we bij de grote bouwwedstrijd aankwamen, een beetje aan het einde van de middag, waren de meeste knappe blokjes wel weg! Er stonden natuurlijk al heel veel bouwwerken op de planken…. er werden af en toe wel wat steentjes bijgevuld, maar de tafel was echt al behoorlijk leeg toen wij er kwamen, dus we hadden wel een beetje spijt dan we niet eerder mee gedaan hadden.

L maakte een tank en S wilde graag een huisje bouwen. Deurtjes en raampjes waren er trouwens ook al niet meer…. Met allemaal kleine steentjes heeft hij het huisje gebouwd. Hij bouwde en bouwde en mama zocht van alle tafels steentjes die hij nog on gebruiken. Met de dakpannen heb ik hem nog even geholpen, want dat waren voornamelijk met één of twee steentjes. Het dak was dus behoorlijk instabiel, totdat de nokpannen er op gingen. 😉 Hij was hartstikke trots op het resultaat.

Daarna zijn we nog even langs de Lego Fans afdeling geweest. Dit komt eigenlijk neer op de bouwwerken die volwassenen hebben gemaakt, die niet in een set zitten. Dus bouwwerken die ze zelf hebben ontworpen. Hierboven zie je van Star Wars de Millenium Falcon. Ook diverse ontworpen poppetjes uit alle Star Wars films. Wat ik erg leuk vond is dat L dus van die poppetjes onderdelen herkent, en uit welke set ze komen! Dat paarse poppetje heeft namelijk het hoofd van Voldemort en de pet van professor Krinkel uit Harry Potter.

Dat paddenstoeltje vond ik zo ontzettend leuk, en past goed bij mijn blog natuurlijk haha. Dat paleis vond ik prachtig! Wauwww de jongens waren daar ook onder de indruk van. Er stond een hele grote hoeveelheid poppetjes in! En Noddy was ook aanwezig! Nagebouwd van een klein autootje. Er waren nog veel meer bekende poppetje nagebouwd; Lucky Luke, de smurfen, miss Piggy en Nijntje.

star wars vitrine

In het museum stond nog veel meer van Star Wars. Reactie van L was hier: Wauww dit is echt schitterend! Ik vond dat zo lief! Het ontroerde me zelfs… Ze keken echt hun ogen uit.

Ook kon je nog meedoen met een mozaiek. Wij hadden de mozaiek van Chima gezien. Je kreeg dan een papiertje met een bouwtekening erop. Ook kreeg je een Legoplankje en daar moest je dan met platte ééntjes volgens de bouwtekening het plankje vullen. Als het plankje vol was, kon je dit op het corresponderende nummer op het schilderij vast maken. Als het hele schilderij gevuld is heb je een mooi schilderij!

IMG_9405

De mannen wilden ook nog even in de winkel kijken. Ze hadden de achterkant van Sinterklaas namelijk gezien. Het was echt stervensdruk in de winkel. We deden een klein rondje, keken bij Sinterklaas en de jongens gingen er nog mee op de foto, en daarna hadden we het wel een beetje gehad. Het was inmiddels ook al bijna 4 uur. We hadden, achteraf kwamen we daar achter, trouwens niet eens alles gezien. Maar goed, de mannen (en mama natuurlijk ook) hebben een fantastische dag gehad. Zeker voor herhaling vatbaar. Bij de uitgang kregen we nog een goodiebag mee met een zakje Lego City, een poster, een sticker en een kleurplaat.

Nog even een kort filmpje van de bewegende paddenstoel, ik vond hem zo leuk hier passen! 😉

Ga jij ook nog Lego World? Of ben je misschien al geweest? Mocht je wel gaan, bestel je kaartjes dan via internet, dan zijn ze een stuk goedkoper dan aan de deur!

gesponsordartikel

Een reactie op “Lego World 2015

  1. Leuk dat je er ook zo’n uitgebreid verslag van hebt gemaakt. Er was inderdaad zo ontzettend ve te zien en doen. Zie bij jou dingen die ik zelf gemist heb, maar zal vast ook te maken hebben met leeftijdsverschil van de kids. Leuk dat jullie ook zo’n fan zijn van lego.
    Linda onlangs geplaatst…Herfst met LelykidsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: