Lego World 2016; ons fotoverslag van de openingsdag

Wij mochten dit jaar naar Lego World toe. Lego World wordt dit jaar gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De kinderen hebben op het moment lekker herfstvakantie en mijn man had een dagje vrij genomen. We zijn met de auto naar Utrecht gegaan. Vorig jaar ging ik met mijn twee oudsten met de trein. Maar met twee volwassenen is het toch wel goedkoper om met de auto te gaan. We parkeerden de auto aan de A12 op de P+R Westraven. Je betaalt dan 5 euro parkeerkosten voor de héle dag, inclusief ticket voor 5 personen voor tram of bus. Niet duur dus! Wij zijn met de tram naar Utrecht CS gegaan en van daar uit is het maar een klein stukje lopen naar de Jaarbeurs. Utrecht is voor mij trouwens niet onbekend, want ik heb er gestudeerd! Ik blijf het een fijne stad vinden.

lego world 2016 wereldbolWe waren er op tijd. Helaas net iets te laat voor de opening. Maar wat stond er een mega rij!!!! De mannen gingen in de rij en ik ging onze jassen even wegbrengen naar de garderobe. Dan hoefden we daar niet de hele dag mee te zeulen. En toen konden we lekker naar binnen. Vier (!!) hallen Lego tot onze beschikking! Wij begonnen in hal 3 en maakten zo een rondje via hal 4, hal 2 en tot slot hal 1.

Die grote wereldbol van Lego blijft toch een van de mooiste bouwwerken die ik heb gezien! Hij was er vorig jaar ook en ik vind hem geweldig. Zo mooi gebouw en ook allemaal verschillende Lego elementen en onderdelen erin. Zo zijn er voor deze wereldbol meer dan 300.000 lego steentjes gebruikt. Er is gedurende 3 maanden in totaal meer dan 490 uur aan gewerkt!! Op deze wereldbol zijn heel wat pinguïns verstopt die je kan zoeken, ook is de lego minecraft draak een computerspelletje aan het spelen. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet!

lego world 2016 brugDeze towerbridge in Londen is ook mooi! Wat is hij groot!!!!!

In Lego World kom je allemaal Lego figuren tegen. Ik heb er willekeurig een aantal hier op mijn blog geplaatst. Ik heb gister zo’n 490 foto’s gemaakt en ik móést dus een keuze maken! Natuurlijk mocht het kaboutertje niet ontbreken! De dame helemaal rechts op het bankje is een bekende. Precies eenzelfde zit namelijk in Legoland in Billund! Alleen in Legoland praat ze: “Hey Honey, do you want a kiss??” Mijn jongste herkende haar direct en zoende haar hahaha.

Star Wars

lego world 2016 star wars rebelsNatuurlijk was Star Wars ook weer rijkelijk aanwezig. Superleuk want mijn oudste is nog steeds groot Star Wars fan. Ze wilden heel graag de Star Wars Rebels Run doen. Een soort obstakel run. Onderweg moeten ze een code onthouden en als je bij de balie de juiste code op noemt krijg je een diploma! De jongste ging met papa de run doen. Ook hij kreeg zijn diploma!

In het Star Wars gedeelte was genoeg te zien. Bovenstaande twee foto’s zijn van twee kasten waarin de poppen dus bewegen. Ik heb er filmpjes van gemaakt en deze zijn te zien op mijn Youtube kanaal. Klik hier voor de linkerfoto en klik hier voor Jabba the Hutt.

lego world 2016 star wars poppetjesTijdens de Lego World is de gehele collectie Star Wars minifigures te zien die zijn uitgebracht tussen 1999 en 2016! Het waren er echt heel erg veel! Ook allerlei kerstuitvoeringen etcetera. Mijn oudste zoon was onder de indruk!! Ook daar heb ik een filmpje van gemaakt.

Lego World is gelukkig heel erg ruim op gezet. Het is er wel druk met andere mensen, maar het niet zo dat je er giga last van hebt. Dat vind ik vooral zelf heel erg fijn.

Wat is Star Wars nou zonder Darth Vader? Zowel de gewone versie als de lego minifiguur versie was er.

DFDS

Voor het 150 jarig bestaan van DFDS hebben alle medewerkers samen een Lego schip gebouwd! Het schip is 12 meter lang, 1.67meter breed, 2.72 meter hoog, 2860 kg zwaar en bevat méér dan een miljoen steentjes! Deze kan je ook bewonderen in Lego Wold. Je kan bij het schip ook meedoen met een prijsvraag en een 3 daagse minicruise winnen!

Duplo

lego world 2016 duploVorig jaar hebben we deze afdeling overgeslagen, maar mijn jongste was nu ook mee. Dus konden we de Duplo afdeling niet overslaan! Wat een mooi gezicht al die nieuwe, glimmende stukken Duplo in grote bakken of op grote hopen!

Er was een Duplo land nagebouwd in Lego World! Helaas hadden er, net voordat wij er waren, wat kinderen achter de hekken zitten spelen, dus er was een hoop omgegooid of afgebroken. Zo jammer! Maar evengoed zag het er mooi uit (even niet langs de randen op letten dus). Mijn oudsten konden maar niet snappen waarom kinderen dat kapot hadden gemaakt…. haha!

Ook van Duplo waren er mooie bouwwerken gemaakt. Wat dacht je van de giraf, de clown (we grapten nu al over de horrorclown hahaha) en de pinguin!

Een heel groot Duplo hert, Bob de bouwer was er ook! En op de rechterfoto zie je hoe groot de Duplo afdeling was. Overal spelende kindjes!

In hal 4 was er nog meer Duplo, maar nu ook met vermaak! Ballonnen artiesten, het Duplo theater, een Duplo speeltuintje en natuurlijk nog veel meer Duplo om mee te spelen!

Nexo Knights

Lego world 2016 nexo knights

De nieuwe serie Nexo Knights was er ook. Er was onder andere een grote loungehoek waar je op zitzakken kon liggen, een springkussen, een doolhof, bouwwedstrijden, workshop zwaardvechten.

Lego kasten

Lego world 2016 bewegend hondjeAchter de bioscoop waren er diverse glazen kasten opgesteld. Hierin zaten bewegende Lego dieren. Onze jongste was er weg van, vooral omdat je overal op de knopjes kan drukken om ze te laten bewegen! haha.

Deze lieve panda’s, de tijgers en de aapjes met de rode kont waren mijn favorieten.

Ook waren er onder andere er een circus, een waarzegster en acrobaten te vinden in de kasten.

Lego poppetje maken

Lego world 2016 maak je eigen minifiguurNet als vorig jaar kon je nu weer je eigen lego poppetje samenstellen. Er was wel een wachtrij, maar het ging nog aardig snel. Je kiest haartjes, een gezichtje en een kleur broekje. Het truitje is één soort van en op de achterkant staat “Ik was erbij, Lego World 2016”. Een superleuk souvenirtje van Lego World! Deze kan je dus gratis laten maken, is bij de prijs van je kaartje inbegrepen!

Lego fans

Er zijn ook weer Lego fans aanwezig op de beurs. Mensen die hun eigen gebouwde Lego tentoonstellen. De mooiste erbij vond ik bovenstaand paleis! Het modulair paleis van Johan Keuterink.

Nog meer bouwwerken van Lego Fans.

Attractie

In hal 4, vlakbij Lego Friends staat deze octopus! Een kermis attractie binnen in de hal! Ook hier kan je gratis in! Het zit ook bij de prijs inbegrepen van je entreeticket. Mijn middelste is gek op dit soort attracties en ging hier dus met papa in. Ik wou ook wel, maar hij wilde graag met papa…. zucht!

Andere activiteiten

We zijn echt tot bijna sluitingstijd van Lego World gebleven. We hebben helaas niet àlles zo uitgebreid kunnen bekijken. We hebben ook niet alles gedaan en ook niet alles staat op de foto. Ik zal hier onder nog wat leuke activiteiten neerzetten:

  • Lego regen; ga met een regencape op je hoofd onder de vallende regenblokjes staan
  • Legoblokje laten laseren; ook dit is gratis en bij de prijs van je entreeticket inbegrepen
  • Diverse springkussens
  • Bouwwedstrijden
  • Bij Disney Cars kan je een foto laten maken bij een grote Cars auto #bliksembezoek
  • Lego onderdelen verkoop; zoek je een bepaald blokje? Of wil je gewoon wat blokjes kopen? Hier kan je uit bakken uitzoeken. 6 cent per gram.
  • Bioscoop

Je mag zelf eten en drinken meenemen en op de terrassen nuttigen. Bij de uitgang kregen de kinderen nog een goodiebag mee met een zakje Lego City, een poster, een sticker en een kleurplaat. De tickets zijn niet heel erg goedkoop. Als je online besteld (19,50) scheelt het wel een hoop in vergelijking met aan de kassa (25 euro). Ook zat er in het magazine van de Legoclub een kortingscode van 2,50! Dan zijn de kaartjes nog maar 17 euro. Maar zoals je ziet zit er bij de prijs wèl een heleboel inbegrepen! Wij hebben weer een hele mooie dag gehad en genoten! Ik hoop dat jullie wat aan mijn fotoverslag hebben. Als je naar Lego World gaat wens ik je superveel plezier!!

Ga jij naar Lego World dit jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: