LegoWorld 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht

Ook deze herfstvakantie kan je weer genieten van LegoWorld! Het is het grootste Lego spektakel ter wereld. Het vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Van 18 t/m 24 oktober. Wij zijn vorig jaar naar Lego World 2015 geweest en het was ècht geweldig. Ik was op die dag jarig, ik ben samen met mijn twee oudste kinderen geweest en we hebben echt een top dag gehad. We kijken er, nog steeds, met een superfijn gevoel op terug. De kaartjes voor LegoWorld kan je online bestellen (Aanrader! Scheelt een hoop geld!) en kosten dan 19,50. Kinderen tot twee jaar hebben gratis entree.

legoworldLEGO World activiteiten 2016

Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met Lego stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de Lego Duplo show bij het Duplo theater, Lego Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij Lego Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle Lego Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen Lego robot bij de Lego Mindstorms stand? Alles is mogelijk!

Daarnaast hebben de bezoekers van LegoWorld dit jaar de eer om de allergrootste boot ooit gebouwd uit Lego steentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter langen wordt speciaal voor LegoWorld helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit Lego steentjes!

Op zaterdag 22 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK Lego stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar Legoland in Denemarken.

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten tijdens LegoWorld. Uiteraard zijn alle populaire Lego productlijnen – Lego Friends, City, Chima, Technic, Star Wars & Duplo – op dit grote evenement vertegenwoordigd.

Klik hier voor meer informatie rondom het LegoWorld programma.

legoworld2Lego funfacts

  • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LegoWorld rijden die samen meer dan 14 ton aan Lego steentjes vervoeren?
  • Wist je dat er meer dan 5.000 Lego bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Wist je dat je met 40 miljard Lego stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Wist je dat je met Lego alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops Lego stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Gebruik #LEGOWORLD2016 als je op social media over LegoWorld schrijft! Leuk om alle foto’s en artikelen bij elkaar te zien.

Ben jij wel eens naar LegoWorld geweest? Ga jij naar LegoWorld 2016?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: