Lekkers na de geboorte

Na de geboorte is het altijd leuk om je kraambezoek wat lekkers voor te zetten. Bij de eerste wilde ik heel graag wat anders dan beschuit met muisjes. Ik wilde graag wat originelers. Tijdens mijn verlof maakte ik alvast een proef om te kijken welke versie het lekkerst was. Ik maakte cupcakes, deze smeerde ik in met wat abrikozenjam en haalde ik door de blauwe muisjes. Ze waren heerlijk en dit zouden ze gaan worden.

cupcakes
Bron: http://ons-derde-kindje.groeimee.nl

Alleen L kwam wat eerder dan ik zelf had verwacht. Hij kwam een kleine drie weken eerder dan de uitgerekende datum. Toen ik in het ziekenhuis lag heeft mijn schoonmoeder alle cakejes gebakken en bij ons in de vriezer gelegd. Zo konden we toch deze cakejes voorzetten aan het bezoek.

Afbeelding 024Mijn opa en oma hadden speciaal voor de geboorte van L een taart laten maken door de bakker. Het is een versierd wiegje. De taart was heerlijk!

IMG_5182Ook bij S wilde ik weer iets heel anders. Ik had voor S zelf de accessoires gemaakt  voor de babykamer. Voornamelijk met baby blauwe ruit. Ik had mini tompouces bij Hema laten maken met een babyblauwe achtergrond met ruitjes en zijn naam erop. Dit had ik nog voor de bevalling laten maken. We hebben hier heel veel leuke reacties op gehad.

IMG_6016Mijn man had heel veel traktaties nodig voor op zijn werk. ’s Avonds laat hebben we nog soesjes in de witte chocolade gedompeld en door de blauwe muisjes gehaald. Die hadden we op een blauw bord gelegd en boven in het torentje had ik een prikker gestoken met een foto van onze baby. Zo konden zijn collega’s onze nieuwe aanwinst ook bewonderen.

Beschuit_Blauwe_Muisjes
Bron: www.wikipedia.nl

Bij F hielden we het simpel. Ik had helemaal geen zin om voor de bevalling nog van alles te maken en ik wilde wel alles op tijd in het hebben. Het werd gewoon heel simpel beschuit met muisjes. Toch blijft dat ook altijd wel lekker. Het hoort er echt bij.

IMG_0734F werd midden in de zomer geboren, op de eerste dag van het verlof van mijn man. Toen mijn man weer moest werken was F ook alweer een maand oud. Ik voelde me weer goed dus kon ook wat meer doen. Voor op het werk van mijn man maakte ik heel wat cupcakes. Deze spoot ik op met babyblauwe botercrème en ik maakte het geheel af met wat witte en blauw suikerballetjes (ik weet niet precies hoe die heten).

Zoals je ziet hebben we heel wat verschillende traktaties gehad. Wat hebben jullie getrakteerd toen jullie kindjes geboren waren?

2 Reacties over “Lekkers na de geboorte

  1. Ik bakte cake met roze kleurstof erin. Althans, toen we eindelijk thuis waren uit het ziekenhuis. Daarvoor heeft iedereen het moeten doen met uhm het kopje thee dat het ziekenhuis nog wel wilde aanbieden aan ons bezoek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: