Leven en dood liggen dicht bij elkaar

Afgelopen tijd is het weer heel erg stil geweest hier op de blog. Dat had wel zo weer zijn redenen hoor. We hebben een gekke periode gehad met overlijdens en een geboorte. Je hoort vaak de uitspraak dat leven en dood dichtbij elkaar liggen. Normaal gesproken ben je je er niet zo erg van bewust, maar als je op één dag een rouwkaart èn een geboortekaartje krijgt weet je toch wel weer dat leven en dood echt dicht bij elkaar liggen…

leven en doodGeboorte

Oh wat was het bijzonder! Mijn zus was al een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis en ik heb daar toen veel tijd met haar doorgebracht. Verwennerij voor haar meegenomen, chocolade, ijs, koekjes… ik weet wel hoe ik een zwangere moet verwennen hoor! Ook masseerde ik haar handen, haar rug en de rest van haar lijf in de hoop dat ze wat kon ontspannen. Op de dag van de bevalling (niet wetende dat het snel zou gaan) wilde ik graag naar haar toe. Ik had nog wat klusjes liggen voor de webshop, maar ik besloot de boel de boel te laten en de deur achter me dicht te trekken.

In het ziekenhuis regelde ik nog een en ander voor mijn kinderen. Fijn om te weten dat mijn kindjes ook in goede handen zijn en dat ik er helemaal kon zijn voor mijn zus. Ze had mij namelijk gevraagd bij de bevalling te zijn. Wat was het bijzonder om het van een andere kant mee te maken. Diezelfde ochtend werd ik nog tante van mijn nichtje. Ik werd voor het eerst tante! Wat bijzonder! Een supermooi meisje en wat lijkt ze op mijn eigen kinderen. En wat ben ik trots op mijn zus. Ze heeft het “gewoon” geflikt. Ik kreeg de eer om mijn nichtje haar eerste kleertjes aan te trekken. Wauw! En toen mijn zus ging douchen, met behulp van mijn moeder, mocht ik mijn nichtje vasthouden. Deze tante stroomt over van trots, dat begrijp je wel.

Opleiding klaar

En dan nog wat anders wat veel tijd gekost heeft. Mijn man is in januari begonnen met een opleiding binnen de marine. Hij was hiermee 7 maanden thuis en dat was voor ons allemaal wennen. De opleiding staat aangeschreven als er zwaar en dat hebben we hier in huis allemaal zeker gemerkt. De opleiding bracht veel stress mee. Ik vond het zelf ook pittig om het grootste deel van het huishouden en de kinderen alleen te doen, terwijl mijn man wel gewoon in de buurt is.

Maar goed, we hebben het gehad. Mijn man is geslaagd voor de opleiding en ik ben supertrots op hem. Hij heeft het toch maar weer mooi even geflikt. Het enige nadeel……. als hij de opleiding zou halen wordt hij voor die functie op een schip geplaatst. En laat dat schip nou net in oktober weer voor lange tijd weg gaan……. Maarja, ook dat gaan we redden!

Bruiloft

De bruiloft komt nu ook steeds dichterbij. We zijn qua voorbereidingen aardig op weg en ik wil jullie nog zoveel vertellen en laten zien! Dat ga ik komende tijd ook zeker doen. De kleding is uitgezocht, locatie geregeld, fotograaf geregeld, de ringen zijn klaar en deze week moeten de kaarten echt de deur uit. Maar ik heb ze nog niet helemaal af….. Ik hoop komende tijd het bloggen weer fulltime op te kunnen pakken. Of het deze vakantie direct ook weer dagelijks gaat lukken weet ik niet, maar na de zomervakantie sowieso! Ik mis het namelijk echt. Ik wil schrijven schrijven schrijven, ik heb zoveel inspiratie! Maar nu nog even rust in het hoofd vinden… 😉

Ben jij je er bewust van dat leven en dood zo dicht bij elkaar kunnen liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: