Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Als je ieder jaar naar Kerst met Linus kijkt dan ken je deze broodjes wel; Luciabroodjes of ook wel Lussekatter genoemd. Op 13 december is het Sint Lucia. Sint Lucia wekt haar ouders ’s ochtends met kaarslicht en warme broodjes. Ik plaats het recept vandaag alvast, zodat je het nog kan voorbereiden voor morgenochtend.
Doe de melk in een pannetje en voeg de saffraan toe. Verwarm de melk, het mag niet koken. Als de melk warm is haal je het van het vuur en zet je het weg. Laat de saffraan ongeveer 15 minuten in de melk trekken.
Smelt de boter en roer deze door de melk. Daarna kan je bloem, suiker en gist toevoegen. Goed kneden. Voeg daarna de kwark beetje voor beetje toe. Dek het deeg af en laat het rusten en 2 uur rijzen. Hier na kan je er broodjes van maken in de vorm van een S. Per broodje druk je er twee rozijnen of cranberry’s in. Bestrijk de broodjes met opgeklopt ei. Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden.