Lunchtrommel kaartjes zorgen voor blije kindjes

Mijn kinderen waarderen het heel erg als ik aandacht besteed aan hun lunch. Ik hoor dat ’s middags altijd terug als ze hun schooltassen uitpakken. “Wat was dat en dat lekker wat je mee had gegeven”, “wat een grappig kaartje zat er in mijn lunchtrommel”. Dat vind ik dan weer zo leuk om te horen en stimuleert mij ook weer om er wat leuks van te maken. Zowel van het eten als de briefjes. Tegenwoordig zijn het niet alleen meer gewone, geschreven briefjes. Maar soms krijgen ze ook een plaatje of een raadseltje mee. De lunchtrommel kaartjes zijn hier een succes.

Lunchtrommel kaartjes
Gemaakt van magisch regenboog papier

Lunchtrommel kaartjes

Lunchtrommel kaartjes zijn lieve briefjes, plaatjes of tekstjes die je in de broodtrommel doet om je kind te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Ik heb er heel veel kaartjes tussen zitten waar iets op staat van “ik hou van jou” of “dikke knuffel” of “dikke kus”. Je kan je kind namelijk nooit te veel laten weten dat je van hem of haar houdt! Je kan lunchtrommel kaartjes tegenwoordig ook kopen, maar zelf vind ik het leuker om ze te maken. Plaatjes die ze leuk vinden of geschreven tekstjes die precies bij hen passen. Je kan er alle kanten mee op en het aanpassen naar je eigen idee. Dat maakt het juist zo leuk.

c
Diverse plaatjes van Google/Pinterest uitgeprint

Hoe maak je ze?

Lunchtrommel kaartjes kan je op verschillende manieren maken. Het makkelijkst is om wat leuke plaatjes op internet te zoeken. Als je op Google of Pinterest zoekt op lunchbox notes kom je al ontzettend veel tegen. Ook kan je zoeken op bijvoorbeeld “veel plezier”, “eet smakelijk”, “succes” en “dikke knuffel”. Er is echt genoeg te vinden. Deze plaatjes print je uit. Ik print ze gewoon via Windows afdrukken. Dan krijg je ze allemaal ongeveer dezelfde grootte en dan heb je meerdere afbeeldingen op een vel. De plaatjes knip je uit en doe je in een lamineervel. Door de plaatjes te lamineren kan je ze heel erg vaak gebruiken.

Lunchtrommel kaartjes
Gemaakt van mooi notitiepapier en kaarten

Als je mooi notitiepapier hebt liggen kan je daar natuurlijk direct op schrijven. Wat je ook kunt doen is het velletje lamineren en hier vervolgens met whiteboard marker je boodschap op schrijven. Ook zijn (klein) kaartjes of ansichtjes leuk om te gebruiken.

Nog wat meer ideetjes:

  • Prentjes uit oude boeken. Bij de kringloop vind je voor weinig geld boekjes met mooie plaatjes.
  • Afbeeldingen of mini strips uit tijdschriften. In de Donald Duck staan bijvoorbeeld altijd kleine strips.
  • Briefjes geschreven door anderen; bijvoorbeeld papa (ja.. ik maak hier dus altijd de trommels), opa’s en oma’s.
Magisch regenboog krasblok

Wat ik zelf heel erg leuk vind is kaartjes van het magische regenboog krasblok van de Action. Ik weet niet meer precies wat ik er voor betaald heb, maar ik geloof iets van 1,80. Weet je nog dat we vroeger op school eerst een blad gingen inkleuren en vervolgens met zwarte wasco er over heen? Dan kan je daarna mooie tekeningen maken en kwamen je kleurtjes tevoorschijn. Dit papier is hetzelfde principe. Er zitten 40 velletjes in een blok. Ik knipte elk vel in 4 stukjes om vervolgens tekstjes er in te krassen voor de jongens. Superleuk om te doen ook nog eens. Ook deze kaartjes heb ik gelamineerd, zodat we ze opnieuw kunnen gebruiken.

Lunchtrommel kaartjes
Regenboog papier

Wat vinden mijn kinderen van de lunchtrommel kaartjes?

Mijn kinderen vinden het echt superleuk. Sowieso als ik iets meer aandacht aan de lunchtrommels besteed krijg ik dat ’s middags altijd terug te horen van ze. Afgelopen week had mijn oudste een kaartje mee met een succeswens voor zijn dictee. Dat heeft hij heel erg gewaardeerd en vond hij zo leuk. Maar ook de plaatjes (van Pokémon bijvoorbeeld) of de kleine grapjes (als een potvis in een pispot pist… etc), vallen goed in de smaak. Mijn middelste zoon had laatst een heel schattig kaartje in zijn lunchtrommel met een pinguin en een schattig tekstje. Dat vond hij de mooiste.

Doe jij ook wel eens een briefje in de lunchtrommel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: