Maand boodschappen laten bezorgen

Voordat ik zwanger was van F ben ik bezig geweest met maandboodschappen. Een keer per maand haalde ik dan de houdbare producten voor een hele maand. Verse producten (bijvoorbeeld melk en groente) haalde ik dan nog een enkele keer bij. Met het doen van de boodschappen was ik een behoorlijke tijd bezig. Ik had dan twee volle karren met boodschappen. Eigenlijk was het een beetje ondoenlijk en toen ik zwanger werd ben ik er mee gestopt (ik was zo beroerd tijdens mijn zwangerschappen).

auto

Maar met een groot gezin is een flinke boodschappenvoorraad wel erg makkelijk. Je grijpt anders redelijk snel mis en je kan met een klein kindje niet altijd direct de deur uit. Ik had al eerder gekeken of Albert bij ons bezorgt, maar dat doen ze dus niet. Ik speurde even verder en de Albert Heijn hier in de stad heeft een eigen bezorgservice. Dit kost 4,95, dan worden de boodschappen voor je gedaan en bij je thuisgebracht. Wel betaal je 5 euro statiegeld per krat waar je boodschappen in geleverd worden. Je kan de kratten gewoon de volgende keer weer inleveren, maar je mag ze ook zelf naar de winkel brengen of even een belletje geven en dan komt de bezorger ze weer halen.

Maandboodschappen lijst

Ik wilde het graag eens proberen. Ik zocht mijn oude maandboodschappenlijst op, maarja, nu we suikervrij eten staat er, voor ons, een hele hoop rotzooi op. Ik paste de lijst helemaal aan en ik schatte de aantallen producten die er maandelijks doorheen gaan. Zo’n lijst met maandboodschappen zorgt er voor dat boodschappen doen de komende maand appeltje eitje is. Als ik op de maandlijst 5 pakken kattenvoer heb staan dan ga ik, met het opstellen van de nieuwe boodschappenlijst, naar de voorraad kast toe om te kijken hoeveel kattenvoer we nog hebben. Als we nog 1 pak hebben, dan hebben we 4 nieuwe pakken nodig (we gebruiken er maandelijks 5 staat op de lijst). Op de boodschappenlijst noteer ik dan 4 pakken kattenvoer. Zo loop je de hele lijst langs.

maanboodschappen

Ik stel ook meteen nog een weekmenu op. Onderaan de boodschappenlijst noteer ik dan boodschappen die we deze maand extra nodig hebben. Ik vind het zo handig. Ik bestel nu bijvoorbeeld gewoon 10 pakken kattengrit. Dat scheelt me echt een hele hoop sjouwwerk.

Als je de boodschappen voor 12 uur ’s middags besteld, dan worden ze de volgende dag bezorgd. Als de bestelling niet helemaal duidelijk is, of als er iets niet leverbaar is dan word je keurig gebeld. Je krijgt dan de keuze om een ander merk te kiezen. Ik wil dit niet altijd omdat ik soms bepaalde merken wil hebben. De service is echt top.

Als de boodschappen dan komen dan worden de kratten op wieltjes zo je huis in gereden. Je pint dan het bedrag en dan kan je je boodschappen meteen doorrijden naar de keuken. En dan begint het grote uitpakwerk. Dat is nog best een hoop werk hoor! Daar gaat nog best veel tijd in zitten om alles een beetje gestructureerd je kast in te krijgen. Zeker omdat je nu overal ook veel van hebt.

20150225_152008

Wat een gemak is dit toch! Dit bespaart me echt zoveel tijd en gedoe! Sowieso had ik deze grote hoeveelheid niet in de auto gekregen met drie kindjes. En dat voor maar 4,95. Ik vind het echt niet duur. Als ik iets op marktplaats koop, ben ik 6,95 kwijt aan verzendkosten. Bovendien kom ik nu ook niet in de verleiding voor aanbiedingen die ik niet nodig heb of zeurende kinderen die graag nou net dàt ene toetje willen hebben. Op deze manier boodschappen kost wel in een keer een grote klap geld. Maar dan heb je ook wel een flinke voorraad er voor terug waar je lang mee vooruit kan. We grijpen nu ook niet zo vaak meer mis, want we hebben veel op voorraad staan.

IMG-20150225-WA0003

Ook krijg je op deze manier van boodschappen doen gewoon de acties hoor. Op het moment kan je zegeltjes sparen voor 5 euro korting op je boodschappen. Ik heb al haast 3 kaarten vol! We hadden dit keer ook recht op heeeeel veeeeel moestuintjes!

20150226_155442

Bij de eerste keer bestellen kreeg ik twee producten waarvan ik nèt een ander soort wilde hebben. Ik had een fles houdbare spuitslagroom gekregen, maar ik bedoelde een pakje houdbare ongeklopte slagroom. Ook kreeg ik een pak crunchy muesli, maar ik wilde de gewone musli hebben (daar zit geen suiker in, in de crunchy wel). Deze twee producten heb ik gewoon terug kunnen brengen naar de winkel, dat was geen probleem. Ik ben meteen op mijn bestellijst gaan kijken en ik zag dat ik er gewoon niet duidelijk op had vermeld wat ik wilde hebben. Dat heb ik dus meteen aangepast. Op het moment verandert de lijst zo nu en dan nog eens. Ik let nu heel erg op of we uitkomen met de hoeveelheden producten en anders pas ik deze nog aan op de basis lijst.

IMG-20150123-WA0006

Dit is echt heel fijn en voorlopig gaan we hier zeker mee door. Hoe handig is dit als mijn man te varen is!!

Een reactie op “Maand boodschappen laten bezorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: