Mama Challenge 2015

Vorig jaar deed ik in de kerst mee aan de Advent challenge. Voor deze zomer is er door een aantal bloggers weer een challenge opgezet, dit keer dan de Mama Challenge. In deze blog zal ik er meer over vertellen.

small

Wat is de mama challenge?

De Mama Challenge is een challenge die de gehele zomerperiode gehouden wordt. Deze loopt van 4 juli (de eerste dag van de eerste regio die zomervakantie heeft) t/m 30 augustus (de laatste dag van de laatste regio die zomervakantie heeft). Er zijn dit jaar 11 opdrachten die je allemaal mag uitvoeren. Dit hoeft overigens niet, je kan er ook een aantal uitkiezen. De invulling van de opdrachten is overigens helemaal aan jezelf. De volgorde van de opdrachten bepaal je zelf.

Welke opdrachten zijn er?

 1. Maak een (gezond) ijsje
 2. Doe een wateractiviteit met je kind
 3. Doe een zomerse binnenactiviteit bij slecht weer
 4. Maak een uitstapje met je kinderen
 5. Doe iets met je kind voor een ander
 6. Doe iets dat je normaal niet zou doen met je kind
 7. Maak zelf speelgoed
 8. Zelf kweken van groente of fruit
 9. Deel back to school tips
 10. Doe een week lang elke dag iets voor jezelf
 11. Bedenk leuke (gezonde) lunch ideeën voor school of tussendoor

Doe je mee?

Natuurlijk kun je je ook nog aansluiten bij de Mama Challenge! Je bent niet verplicht om alle opdrachten uit te voeren, je kan er ook een paar kiezen. Het zou leuk zijn als je af en toe op je blog zou linken naar andere bloggers die mee doen met de challenge. Zo kunnen we elkaar allemaal inspireren!

Je hoeft je niet aan te melden om mee te doen aan de challenge. Je kan gewoon de opdrachten uitvoeren. Als je het leuk vindt kan je je wel aansluiten bij de speciale Facebookgroep voor de Mama Challenge. Op social media kan je de #mamachallenge2015 gebruiken, dan kan je makkelijk alle blogs terugvinden.

Mijn ideeën over de challenge

Van 4 juli tot en met 30 augustus ga ik dus ook mee doen met de challenge. Ik weet nog niet of ik alle opdrachten ga uitvoeren, maar bij een groot aantal opdrachten heb ik al een of meerdere ideeën. Ik ga kijken of ik tijdens de challenge mijn lezers en volgers ook kan inspireren door middel van mijn uitwerking!

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Ook deze bloggers doen mee:

 Ga jij ook meedoen met de mamachallenge? 

2 Reacties over “Mama Challenge 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: