Mama is ziek

Ik dacht dat we hier de dans aardig ontsprongen wat betreft ziekte. Op wat snottebellen en gehoest na hadden we hier namelijk nog geen last gehad van griepverschijnselen. Totdat ik me van de week in de loop van de middag steeds beroerder begon te voelen. Keelpijn, hoofdpijn, rillerig…. algehele malaise zeg maar.

Koorts

Na een warme douche ben ik vroeg mijn bed in gekropen. Dat is niks voor mij. Die nacht was het niet beter. Zweten, koorts en wakker liggen. Uiteindelijk ben ik beneden op de bank, onder een dekentje en met de tv aan, nog in slaap gevallen. Toen ik wakker werd ’s ochtends van lieve kinderstemmetjes voel ik me alles behalve goed. Met een koortshoofd heb ik de kinderen naar school gebracht. Dat gaat namelijk gewoon door en om half 9 moeten de kinderen natuurlijk rise and shine op school verschijnen. Ik nam paracetamol, F was namelijk gewoon thuis en die moest ik toch een beetje zien te vermaken.

20150312_152918

Buiten

We zijn even lekker achter in de tuin geweest. F kon zo lekker even in de zandbak spelen. Ik hing nog even een klein wasje op. Frisse lucht is altijd goed toch, als je ziek bent? Daarna zijn we weer naar binnen gegaan en hebben we gegeten. Toen was het tijd voor F om naar bed te gaan.

Slapen

Toen hij sliep ben ik zelf ook even gaan liggen. Ik was daar ondertussen echt aan toe. Maar helaas had F vandaag genoeg aan een slaapje van een klein uurtje. Normaal slaapt hij veel langer! Ik had nog wel veel langer willen slapen.

20150311_215928

Oma

Mijn moeder had gevraagd of ze wat voor me kon betekenen. Ik had gevraagd of ze de twee oudsten van school kon halen. Halverwege de middag wilde L graag naar huis toe. Dat is natuurlijk ook prima, maar toen had ik dus drie kindjes om voor te zorgen.

Pedagogisch onverantwoord

In de loop van de middag voelde ik me steeds beroerder. Ik ben op de bank gaan liggen onder een dekentje. De oudste twee speelden met de playdoh, deden een spelletje op de spelcomputer, keken een film. Lekker pedagogisch onverantwoord, maar op zulke momenten z├│ handig. F scharrelde wat rond in de huiskamer. Onze huiskamer is best kind-proof dus hij kon lekker zijn gang gaan zonder dat ik continu overeind moest om hem ergens te plukken.

Eten

Als ik vrij ben zorg ik altijd voor het eten. Of als ik met oudste zoon naar zwemles ga, zorg ik dat zoveel mogelijk voor het eten klaar staat, zodat mijn man het kan afmaken als hij thuis komt van zijn werk. Ik was echter zo beroerd dat ik totaal geen puf had om iets voor het eten klaar te maken of te zetten. Het werd dus een prakkie uit de diepvries. Verder ook wel gezond hoor, en makkelijk, want mijn man hoefde het alleen maar op te bakken.

20150311_215856
De co-sleeper is toch een handige opslagplaats voor mijn laptop, camera, afstandsbediening en telefoon ­čśë

Naar bed

Toen mijn man thuis kwam ben ik meteen mijn bed weer in gekropen en daar heb ik in principe de rest van de avond doorgebracht. Hij heeft gegeten met de kinderen en ze naar bed gebracht. Rust nemen is toch wel het beste medicijn. Ik besloot dus ook om mijn pati├źnten voor de volgende dag af te zeggen. Dat is dan het nadeel van een eigen zaak.. ik kan me trouwens ook niet meer herinneren wanneer ik me voor het laatst heb ziek gemeld? Laatste keer dat ik koorts had, heb ik namelijk gewoon doorgewerkt ;).

Mama’s kunnen niet ziek zijn

Je hoort vaak dat mama’s niet ziek kunnen zijn. Dat klopt in principe wel. Je gezin blijft doordraaien, je kinderen heb je 24/7 om je heen. Maar als je ├Ęcht ziek bent kan je wel goed gevloerd zijn. Dan is het soms wel lastig om de dag door te komen en kan je niet zomaar de hele dag in bed blijven liggen. Toch is het dan wel handig om dan alleen maar het hoognodige te doen. Kinderen kunnen best een middagje tv kijken, een keer uit de vriezer eten is ook erg handig. Als mama goed voor haarzelf zorgt, kan ze snel weer zorgen dat haar gezin weer op en top draait!

2 Reacties over “Mama is ziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: