Medicijn buideltjes maken

Een paar weken geleden werd ik benaderd door de kleuterjuf van de basisschool van mijn kinderen. Vorige week was er namelijk feestweek in indianen thema en daarvoor wilde ze graag buideltjes hebben. De kinderen krijgen dan aan het begin van de week een buideltje en na afloop van iedere dag ontvangen ze dan een kleine “schat” die ze in het zakje kunnen bewaren. Of ik wilde helpen met het maken van de buideltjes. Er waren er 130 nodig! Voor de hele school dus. We spraken af dat ik op een woensdagmiddag even zou komen zodat we konden overleggen hoe we ze zouden maken.

20160615_212700

In eerste instantie wilde juf ze maken van restjes leer. Maar helaas waren de stukken leer op school op. Ik stelde voor om ze van stof te maken. Op papier tekende ik een voorbeeldje. Ik wilde ze dan wel onder de naaimachine door halen. Juf had nog twee grote witte lakens en samen met een stagiaire hebben we ruim 130 zakjes geknipt die middag. ’s Avonds begon ik met het naaien van de zakjes. Ik deed het met de lockmachine. Ik naaide het zakje aan elkaar en lockte de bovenkant af, zodat deze niet meer kon gaan rafelen. Wat was het een hoop werk!!!

20160616_134136

Ik had me stiekem toch wel verkeken op de hoeveelheid zakjes. Ook het binnenste buiten keren was een hoop werk. De openingen waren natuurlijk vrij smal (zodat de spulletjes er niet makkelijk uit konden vallen) en de stof was best stug. Witte stof is natuurlijk niet zo leuk. Ik wilde dat graag een kleurtje geven en heb het met natuurlijke stoffen geverfd. Ik kookte de zakjes een tijdje in kurkuma en water. Hier werden de zakjes geel van. De andere helft kookte ik in bramen of bosbessen met water. Hier werden de zakjes blauw/paars van. Ik vond de zakjes nu al leuk worden (al zeg ik het zelf)! Daarna gingen de zakjes door de wasmachine en ze werden gestreken.

20160619_164417

Met mijn snijplotter sneed ik kleine sterretjes (geel en babyblauw) uit flexfolie. Met deze sterretjes wilde ik de zakjes wat gaan versieren. Ik heb alle sterretjes op de buideltjes gestreken. Ook dit was een behoorlijke klus, maar je kon nu wel echt resultaat zien. De zakjes waren inmiddels ook bijna af! Van juf had ik 3 kleurtjes (roze, aquablauw en blauw) wol mee gekregen en daarmee heb ik een nekkoordje geregen door het zakje heen. Het zakje kan zo om de nek hangen en gedragen worden.

IMG-20160623-WA0004

Van het naaien van 139 (dit aantal was het uiteindelijk) zakjes kreeg ik toch wel behoorlijk zere vingers. Ik was dan ook wel blij dat ze klaar waren! Maar ook voldaan. De volgende ochtend ben ik met mijn middelste zoon naar juf geweest om de zakjes te brengen. Wat was ze er blij mee!!!! Ik kreeg er zelfs een kus voor haha! šŸ˜‰

20160704_212031

Vorige week maandag kregen alle kinderen van de school een buideltje. Wat leuk om de kinderen te zien lopen met de buideltjes die ik heb gemaakt. Bovenstaand buideltje is van mijn middelste zoon. De vier schatten er naast heeft hij op de andere dagen van de feestweek verzameld. Leuk he? De ketting is gemaakt van een scheermes (schelp) en die hebben andere ouders versierd met nagellak. Verder nog een sleutelhangertje van kralen, een knikker en een schelp. Wat een leuk geheel zo he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: