Meguiars Headlight lens correction REVIEW

Vandaag wil ik jullie wat vertellen over mijn ervaringen met Meguiars Headlight lens correction. Afgelopen april moest onze auto APK gekeurd worden. Mijn man was op dat moment aan het varen, dus ik moest het zelf regelen. Ik wist dat de koplampen niet goed waren. Ze waren behoorlijk dof geworden en vorig jaar kwamen ze net aan nog door de keuring. Het schijnt dat de plastic koplampen tegenwoordig allemaal dit euvel vertonen, na verloop van tijd. Ze werden nu dus inderdaad afgekeurd en andere koplampen er in laten zetten ging behoorlijk in de papieren lopen. Het liefst wilde ik ze professioneel laten polijsten, maar daar had ik op dat moment weinig tijd voor. Ik keek rond of ik niet zelf iets er aan kon doen. Op internet vond ik van alles over tandpasta, baking soda etc. Ik heb het geprobeerd, het deed wel iets, maar voor onze lampen niet voldoende. Ze waren al teveel verweerd.

20160506_135900Op internet vond ik een setje van Meguiars. Mijn man gebruikt voor het poetsen van de auto ook altijd dit merk, dus het was mij wel bekend. Mijn man is er gek op, dus ik durfde het wel aan om te proberen. Ik kocht het hier in de stad bij een bekende auto/fietsen winkel, zodat ik het direct kon gaan testen. Dit setje is om met de hand te polijsten. Het kost ongeveer 30 euro. Wel aan de prijs dus.

img_0681Inhoud verpakking

In het doosje zit:

  • Meguiar’s PlastX Clear Plastic Cleaner & Polish (118 ml)
  • Meguiar’s Headlight Protectant (28 ml)
  • Sanding Pads (4 stuks)
  • Microvezel doek (40 x 40 cm)

Na gebruik hou je er dus een leuke doek aan over. Bovendien kan je de schuurpads en de PlastX wel vaker gebruiken.

img_0679

Polijsten

Er zitten 4 schuurpads in het doosje. Je begint met de grove korrel en dan werk je naar steeds fijner toe. De fijne schuurpads verwijderen oxidatie en na aangebrengen van de Plastx Clear Plastic Cleaner & Polish heeft de lamp zijn glans weer terug. Afsluitend behandel je de lamp met de Meguiars Headlight Protectant om verkleuring te voorkomen.

Ik ben best wel perfectionistisch en ik heb er wel lang op gepoetst. Maar vooral omdat ik ook echt resultaat zag, stimuleerde mij dit echt. Je moet wel oppassen dat je met de schuurpads geen krassen maakt op je lak. Het beste kan je de randen lak even afplakken of iets dergelijks. Ik maakte de schuurpads steeds nat met water en spoelde de koplampen tussendoor ook steeds schoon. Ben je ook benieuwd naar het resultaat?

20160506_13590020160506_150137Beoordeel zelf maar!!! Ik ben er echt heel erg tevreden mee. Ik vond het ook superleuk om tegen de meneer van de garage te zeggen dat ik ze had gepolijst. Hij was zelf erg sceptisch en zei dat ze bij de meting wel zouden zien of de koplampen door de keuring zouden komen. En dat is gelukt! Ze werden goedgekeurd!!! Je snapt wel hoe blij ik was. Nu na een half jaar zijn de lampen nog steeds goed.

Zou jij je koplampen zelf gaan polijsten?

Dit artikel is overigens niet gesponsord, maar geschreven vanuit mijn eigen enthousiasme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: