Mijn AH moestuintje “drama”

Vanmorgen plaatste ik al een foto met de chaos van mijn moestuintje. Ik plaats nu nog even een blogje om te vertellen wat er nou gebeurd is, en hoe ik het heb opgelost…

wpid-20150302_180257.jpg

Van de week is ons huis gestofzuigd en daarmee de box wat verschoven. Normaal hebben wij de box op x afstand van de vensterbank staan, zodat F er met zijn grijpgrage handjes niet bij kan. Toen mijn man F van de week in de box zette, zodat hij even kon gaan koken, heeft hij er niet op gelet hoe de box stond. Toen hij iets hoorde schuiven wist hij wel meteen dat het de moestuintjes waren, maar toen hij bij de box aan kwam, was het al te laat. Alles was op de grond gevallen en het was een grote chaos. Hij heeft het (gelukkig!) laten liggen, zodat ik er misschien nog wat mee kon. Mijn middelste zoon was echt wel aangedaan, hij had de week ervoor zo zijn best gedaan om alles te zaaien.

IMG-20150302-WA0026

Het was echt een chaos! De broccoli zou ik die avond gaan verspenen, maar nu lagen mijn zaailingen helemaal door elkaar… Ook had ik al wat dille zaailingen, maar dat was helemaal uit het potje ook gevallen. Ook lagen alle labels her en der, niet meer bij de juiste potjes… Gelukkig staat er op de meeste zaad zakjes vermeld wat voor zaadjes er in zitten.

20150302_202936

Ik zocht mijn kleine plastic zaaipotjes en labels op, ik haalde een zak zaai- en stekgrond uit de schuur en pakte nog een zaaikasje erbij. Eerst verspeende ik mijn broccoli zaailingen. Dan waren die maar alvast gered. Daarna zocht ik de zaad zakjes waar al wat kiemen uitgekomen waren. Daar zocht ik ook de bijpassende labels bij.

20150302_202949

Ik vulde de potjes met zaaigrond en deed hier het zaadzakje op. Ook deed ik er weer een klein beetje zand overheen en stak het labeltje in de grond.Ik zette alle potjes weer in de kweekkasjes en gaf alles nog even water.

20150302_204651

Ziezo, de klus is gedaan. Bovendien ben ik nu ook van de schimmelige turfpotjes af. Nu is het vooral wachten of de zaadjes “opnieuw” willen aanslaan. Er zal nu vast wat langer overheen gaan omdat ik de kiempjes opnieuw van een laag aarde heb voorzien. Ze zullen gerust wel een tikje gehad hebben…

20150304_114652

Duimen jullie mee dat het goed komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: