Mijn peuter leert knippen

Alledrie mijn kinderen hebben een hele goede fijne motoriek. Ik ben er zelf nog steeds van overtuigd dat dit ook komt doordat ze alledrie op de Rapley methode hebben leren eten. Met een maand of 8 konden ze bijvoorbeeld al korreltjes rijst tussen duim en wijsvinger oppakken.

foto's 192

SES creative heeft een pakket in het assortiment waarmee je kindje kan leren knippen. Het is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik me nooit zo aan de leeftijden die op de verpakking staan hou. Het is natuurlijk maar een adviesleeftijd/richtlijn, maar meestal gebruiken wij speelgoed al eerder. Zeker onder toezicht kan dat prima. Onze F is bijna 2,5 jaar en hij mag deze knipset dus testen!

foto's 193

Het pakket bevat 15 knipvellen met uitdagende motieven en kleuren. De vellen zijn ook genummerd van 1 tot en met 15. Nummer 1 is daarmee het makkelijkst en knipvel 15 is het moeilijkst. Het best kan je dus met knipvel nummer 1 beginnen. Bovendien zit er ook nog een schaar bij. Het is een heel bijzonder schaartje. Het schaartje is helemaal van plastic en niet scherp. Dit is een voordeel; kindjes kunnen zo niet in hun vingers knippen.

foto's 196

F kopieert graag zijn broers. Met alles. Hij wil altijd graag met de grote jongens mee doen. Zodoende pakt hij ook vaak een schaartje om met ze mee te knippen. Maar ik vind dat geen goed idee. Ik vind hem daar nog echt te jong voor. Maar knippen doet hij wel graag. Wat fijn dat er dan zo’n veilig kinderschaartje bestaat! Geen kans om in de vingers, kleding of haren te knippen. Dit schaartje knipt alleen papier.

 

foto's 199

F zag geen verschil met een “gewone” schaar. Hij had nog wel wat moeite om het schaartje goed vast te houden, dus daar hielp ik hem nog we even mee. Maar wat vond hij het fantastisch! Volgens mij was dit zijn eerste keer echt (legaal) met een schaartje. Komende tijd gaan we nog lekker verder oefenen.

Nog een kleine tip: Kopieer de knipvellen of scan ze in. Als je dan een knipvel nodig hebt, hoef je die alleen maar afĀ  te drukken. šŸ˜‰

Heb jij al kennisĀ  gemaakt met deze knipset?

artikel

3 Reacties over “Mijn peuter leert knippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: