Mini pizza

Omdat wij geen geraffineerde suikers eten maak ik zoveel mogelijk zelf. Hierdoor weet ik welke ingrediënten er in zitten en kan ik het zo gezond maken als ik zelf wil. Ik probeer ook zoveel mogelijk te variëren en mijn zoon krijgt dus geen dag hetzelfde mee naar school.

Het leek me leuk om hem eens een mini pizza mee naar school te geven! Die kan je natuurlijk naar eigen smaak beleggen. Ik wist zeker dat dit in de smaak zou gaan vallen.

Benodigd voor brooddeeg:
500 gram volkoren speltmeel
300 ml lauwwarm water
1 zakje gist
10 gram keltisch zeezout
Benodigd voor de vulling:
Tomatensaus
Italiaanse of pizzakruiden
Groente naar keuze (ik gebruikte nu spinazie en paprika, ik had niet zoveel meer in huis)
Geraspte kaas
Wat moet je doen?
Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot een grote deegbal. Ik liet de broodbakmachine al het werk doen op het ‘deegprogramma’. Deze laat het deeg ook meteen rijzen. Ik krijg er een hele mooie bal deeg uit (ik wacht niet eens het hele programma af). 
Maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat. Nu kan je de pizza gaan beleggen. Smeer de pizzaatjes in met tomatensaus. Leg de groente erop die je hebt uitgekozen en strooi er nog wat geraspte kaas over heen. Doe de pizzaatjes in de oven. Ik bak ze af op 200 graden, ik haal ze er uit als ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Ik controleer af en toe even. Het zal ongeveer 15 minuten zijn.
Je kunt de pizaatjes ook invriezen en later nog even afbakken. Zo heb je altijd een lekkere snack achter de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: